Saltar a continguts

ASSOCIACIÓ AMICS DE L'ÒPERA DE GIRONA

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Cor dels amics de l'òpera de Girona

Els Amics de l’Òpera de Girona
El Cor dels Amics de l’òpera de Girona va debutar la primavera de 2011 amb una Gala Verdi per commemorar el 150è aniversari del Teatre Municipal de Girona. Des d’aleshores ha realitzat produccions i concerts tant d’òpera com de sarsuela. La seva presidenta i directora artística és la soprano Maite Mer, que ha estat la principal impulsora d’aquesta formació musical. Ha estat la seva directora Conxita Garcia, la qual compta amb una llarga experiència en el món coral; entre d'altres, va ser directora-fundadora del Cor Jove de l’Orfeó Català, i és l'actual directora titular del Cor del Gran Teatre del Liceu.
El Cor dels Amics de l’Òpera de Girona va debutat en el Gran Teatre del Liceu de Barcelona l’octubre de 2012, amb l’òpera La Forza del Destino de Giuseppe Verdi, amb un total de 14 representacions.


L’Associació dels Amics de l’òpera de Girona es va constituir com a associació cultural la primavera de 2010. És una entitat gironina formada per amants de la lírica i també per cantants i músics que tenen la seva residència a Girona i comarques. Les activitats que organitza tenen com a principal objectiu la difusió de l’òpera i de la sarsuela: conferències, presentacions de les retransmissions d’òpera de la programació dels cinemes OCINE de Girona i del Teatre Municipal de Girona, obtenció de descomptes en l’adquisició d’entrades, ofertes 2x1, organització de viatges als principals teatres lírics d’Europa, sopar de Nadal, assemblea anual de socis, Concert de Festa Major el dia 1 de novembre a l’Auditori de Girona, etc.
Els socis de l’associació paguen una quota anual de 50€ i reben informacions i descomptes periòdicament. Més informació a www.amicsoperagirona.entitatsgi.cat.

CONCERTS QUE REALITZEM:

-Stabat Mater de Pergolesi
-Magnificat i Glòria de Vivaldi
-GRAN GALA Verdi
-Cors famosos d’ ÒPERA.
-CANÇÓ D'AMOR I DE GUERRA I CORS DE SARSUELA
-Música coral de Xavier Montsalvatge
-DONES D'AIGUA
-AMORE E GELOSIA. àries i duets del barroc al classicisme
-GRANS CORS D'ÒPERA (OBRA SOCIAL LA CAIXA)

-CELEBRACIÓ DEL DIA EUROPEU DE L'ÒPERA: 12 de maig
-CONCERT DE FESTA MAJOR DE GIRONA: 1 de novembre

-COL·LABORACIÓ EN LES PRODUCCIONS OPERÍSTIQUES DE FESTIVALS I AUDITORIS: GRAN TEATRE DEL LICEU, FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÚSICA PORTA FERRADA DE SANT FELIU DE GUÍXOLS, FESTIVAL CASTELL DE PERALADA...