Saltar a continguts

ASSOCIACIÓ AMICS DE L'ÒPERA DE GIRONA

Navegació

Menú principal

Notícies

30/09/2018
APROPAMENT A L’ÒPERA I PURITANI

 

     Com ja és habitual i per tercer any consecutiu, el dijous 18 de setembre es va realitzar a la Casa de Cultura de Girona una conferència per a preparar-nos a l’escolta de l’òpera de Bellini “I Puritani”. Aquesta darrera òpera del compositor sicilià és mítica per la seva dificultat per als solistes així com per la bellesa melòdica, que no decau en tota l’obra.

Imatge de complement Ampliar imatge

 

     El conferenciant, en Pol Avinyó, va començar destacant perquè ens pot interessar avui en dia l’obra. Després va contextualitzar I Puritani en l’evolució del seu autor i de l’època. També va resseguir els importants cantants que podrem veure al Liceu, entre els que destaca Javier Camarena, que es pot situar entre els tres tenors més apreciats en l’actualitat. Es van comentar i veure en pantalla alguns fragments de l’òpera. No va faltar un repàs a la discografia més recomanable per aquelles persones que vulguin gaudir de l’òpera mitjançant els enregistraments, sigui en CD, sigui en DVD.

     L’acte va durar poc més d’una hora i es va realitzar en aquesta ocasió a l’Aula Magna de la citada Casa de Cultura gironina, amb la presència d’una seixantena de persones. Seguint també el costum, prèvia la xerrada es va poder veure una exposició de llibres i llibrets dedicats a l’òpera de la que es tractava.