Saltar a continguts

ASSOCIACIÓ AMICS DE L'ÒPERA DE GIRONA

Navegació

Menú principal

Notícies

30/09/2018
PRESENTACIÓ DE LA TEMPORADA D’ÒPERA EN BUS DES DE GIRONA

     Aquest dia 13 de setembre, a la Biblioteca Carles Rahola de Girona, es va oferir una conferència que era, a la vegada, la presentació de la temporada operística d’OperaGiroBus. És a dir, la temporada d’òperes que s’aniran a veure al Liceu, organitzant un bus obert a aquelles persones que hi estiguin interessades. Enguany sumem esforços i la cosa s’organitza conjuntament ENTRE la secció de la biblioteca Rahola de LiceuBib i els Amics. Prèviament a la conferència van intervenir Maria Àngels Prat, de la biblioteca C. Rahola i Maite Mer, presidenta dels Amics de l’Òpera de Girona.

Imatge de complement Ampliar imatge

 

     Posteriorment es va passar a la conferència, que oferia del divulgador musical Pol Avinyó, sota el títol L’evolució de l’òpera al segle XIX. Es tractava d’un contingut específic, pensat per als aficionats de Girona, i que va partir de les cinc òperes que podrem veure al Liceu més les dues que oferirà al Municipal els Amics de Sabadell (L’Elisir d’amore i La Bohème). Resseguint els set títols, per ordre cronològic i escoltant-ne un fragment de cadascun, es va comentar els canvis i sentit que l’òpera va agafar en el vuit-cents. A la vegada es va revisar les veus que podrem sentir en els propers mesos.

     A l’acte hi va assistir unes seixanta persones i es va repartir el programa d’òperes que quedaran accessibles amb el bus Girona-Liceu-Girona els dies 19-X (Putitani), 15-XII (Italiana), 19-I (Butterfly), 13-IV (Gioconda) i 9-VI (Tosca).