Saltar a continguts

ASSOCIACIÓ AMICS DE L'ÒPERA DE GIRONA

Navegació

Menú principal

Notícies

23/01/2020
DIMONIS OPERÍSTICS

      El divendres 24 de gener del 2020 es va realitzar una conferència amb el títol "El Dimoni a l'òpera". Es va realitzar al Centre Cívic de Sant Narcís en el marc de les celebracions per la recent reconstrucció del Pont del Dimoni, estructura medieval que comunicava els sectors de Santa Eugènia i Sant Narcís, en l'actual ciutat de Girona.

    L’acte va ser organitzat pel Laboratori de Cultura de Sant Narcís, amb el suport del Centre Cívic de Sant Narcís i la colla de Geganters de Santa Eugènia. Feu la presentació la Sra. Conxa Masià.

Dimonis i òpera Veure galeria Ampliar imatge

 

     La dissertació va ser pronunciada per Joan Manel Barceló, dels Amics de l’Òpera de Girona. Diverses van ser les obres comentades, començant per l’Orfeo ed Euridice de Gluck; Der Freischütz (El caçador furtiu) de Weber; Robert le diable de Meyerbeer;  La damnation de Faust de Berlioz; Orphée aux enfers d’Offenbach; Faust de Gounod; Mefistofele de Boito; Demon de Rubinstein; Čert a Káča (El dimoni i Catalina) de Dvorak; L’Àngel de foc de Prokofiev; Els dimonis de Loudun de Penderecki; Historia von Johann Fausten de Schnittke. De la majoria d’aquets títols se’n va sentir un petit fragment. A més s’esmentaren altres títols de passada amb protagonistes demoníacs. Es pretenia constatar la gran presència d ela temàtica triada en la història de l’òpera, de fet en qualsevol època entre els segles XVIII a XXI [podeu veure’n un esquema en l’ ENLLAÇ AL BLOG].

     Podeu accedir a un enllaç amb fragments operístics de temàtica demoníaca, amb alguns dels temes que es van sentir en la xerrada. Es recull a manera de film d’uns 45 minuts, amb imatges intercalades del Pont del Dimoni al que es pretenia homenatjar. L’aspecte tècnic del material va ser facilitat per Sebastià Gironès. També apareixen les referències bàsiques a les òperes recollides.   ENLLAÇ A L’AUDIOVISUAL.