Saltar a continguts

ASSOCIACIÓ AMICS DE L'ÒPERA DE GIRONA

Navegació

Menú principal

Notícies

21/02/2020
CELEBRADA UNA CONFERÈNCIA PEL MARCEL GORGORI a GIRONA.

 

     En el marc dels prolegòmens del seu espectacle Òpera de què vas? (Auditori de Girona, 1-III-2020), el Marcel Gorgori ha acceptat la invitació dels Amics de l’Òpera de Girona d’oferir una conferència a la ciutat. El tema triat ha estat Recursos vocals i interpretatius dels cantants d’òpera.

 

Imatge de complement Veure galeria Ampliar imatge

 

      En la sala de l’auditori gran de la biblioteca Pública Carles Rahola, Gorgori ha comentat la importància d’alguns recursos. Ha estat el divendres  I com la tècnica pot potenciar la qualitat expressiva del cant. Per tant una bona preparació del cantant no ha d’anar en detriment de la seva espontaneïtat i capacitat de comunicació. Bàsicament s’han comentat els aspectes relacionats amb la respiració i les intensitats de veu (forte, mezzo, fins arribar al murmuri). Les idees exposades s’han il·lustrat amb la projecció de fragments musicals, bé sigui en assajos realitzats els darrers anys per Simfonova, bé en la veu de les grans figures de l’òpera.

     Al final de la xerrada, i ja amb el temps molt just, el Marcel ha mantingut un diàleg amb alguns dels espectadors que han volgut plantejar alguns temes i preguntes. Els organitzadors han agraït al Marcel Gorgori i a la Biblioteca Pública Carles Rahola la seva gentilesa.