Saltar a continguts

ASSOCIACIÓ AMICS DE L'ÒPERA DE GIRONA

Navegació

Menú principal

Notícies

17/03/2020
DAVANT LA PANDÈMIA, ENS POSEN ÒPERA I MÚSICA A L’ABAST, DES DE CASA

 

 

     Reaccionant a la situació catastròfica de l’epidèmia que patim, diversos centres operístics i de música clàssica han volgut afrontar els temps difícil posant a l’abast d ela gent música de la que disposen, de manera gratuïta. Esmentem tot seguit alguns dels centres que faciliten accés a enregistraments.

    És un recurs més per donar contingut a aquests dies difícils i que ens limiten. És d’agrair.

Música accessible en temps de crisi Ampliar imatge

 

  

 

  

..ÒPERES..

 

ÒPERA DE L’ESTAT DE VIENA    

https://staatsoperlive.com/live

La de Viena només et demanen que anotis el correu electrònic i que indiquis quina serà la teva contrasenya quan accedeixis. Cada dia posem una òpera a disposició. Amb el comandament de  control -Una rodeta dentada, que apareix a baix a la dreta- pots triar idioma de sots titulat i la qualitat d'emissió. Solen començar amb comentaris i entrevistes, també a les mitges parts, de quan ho emetien per cinemes. Bona qualitat i gratuït.

 

MET, de Nova York     

metopera.org

Hi ha hagut col·lapses i temps d’espera per accedir donat l’allau daccessos que s’han produït. És de suposar que la situació anirà canviant.

 

LICEU      

https://www.liceubarcelona.cat/ca/elliceuacasa

    El Liceu facilita de diferents maneres accés a diverses òperes. En alguns casos en col·laboració amb el Teatro Real i mitjançant la plataforma MyOPERAPLAYER (mireu més avall aquesta plataforma). També amb accessos a YouTube i a TV3 a la carta. A la vegada facilita accés telemàtic al llibrets que comenten les òperes que s’ofereixen. Tot això gratuït i durant el període de confinament.

 

MyOPERAPLAYER      

https://www.myoperaplayer.com/

      És un lloc que normalment venen funcions però que actualment donen una clau per accedir gratuïtament. Per a registrar-te (requadre vermell “Canjear código”) et fan donar tot de dades personals (si en falta alguna o està mal anotada et fan arreglar-ho. Quan has registrat les dades et permeten “comprar” serveis per 0€. Faciliten repertoris operístics de mitja dotzena de teatres: Liceu, Teatro Real, Teatro Bicentenario, Teatro Colón, NCPA de Pekin,. Pots seleccionar si vols o no subtítols (castellà o anglès) en una finestreta a baix a la dreta d ela pantalla quan hi passes el cursor.

 

ÒPERA DE PARÍS      

     Amb representacions gratuïtes mentre durin les mesures contra la pandèmia. Hi ha un calendari d’obres. Les transmissions es distribueixen a partir de les 19,30h i després queden disponibles durant 6 dies.

https://www.operadeparis.fr/

 

https://www.france.tv/spectacles-et-culture/

 

BAYERISCHE STAATSOPER  (ÒPERA L’ESTAT DE BAVIERA)      

    De fàcil accés

https://www.staatsoper.de/en/news/online-schedule-until-19-april.html

 

 

SELECCIÓ DE FRAGMENTS OPERÍSTICS AMICS DE L’ÒPERA DE GIRONA

Kit operístic de confinament 01

 

Kit operístic de confinament 02

 

     Amb accés directe a un full en format Pdf amb una dotzena de fragments operístics variats. Prement cada una de les dotze imatge s’accedeix gratuïtament a audiovisuals de YouTube. Té l’avantatge que és de fàcil ús i gratuït i no necessita registrar-se da cap manera. El petit inconvenient que té YouTube és que sol posar un anuncia al començament (breu i/o que et pots saltar). Ha d’aparèixer una selecció cada setmana de confinament. Queden permanentment accessibles, sense que caduquin.

 

 

..MÚSICA..

 

AUDITORI DE BARCELONA

-          So en Spotify

-          Audiovisual en Youtube

 

EL PALAU DE LA MÚSICA CATALANA     

-           Palau Digital

 

FILHARMÒNICA DE BERLIN    

     Cal registrar-se abans del dia 31 de març i anotar el codi BERLINPHIL. Això dóna accés gratuït a més de 600 concerts i altres funcions durant 36 dies.

https://www.berliner-philharmoniker.de/en/titelgeschichten/20192020/digital-concert-hall/

Per a registrar-se (cal donar dades de qui es registra) però t’ho concedeixen gratuïtament escrivint el codi BERLINPHILen el requadre del costat d’on posa “REDEEM CODE”; https://www.digitalconcerthall.com/en/tickets?a=bph_webseite&c=true