Saltar a continguts

ASSOCIACIÓ AMICS DE L'ÒPERA DE GIRONA

Navegació

Menú principal

Notícies

18/01/2018
UN BEURATGE QUE ENS VA NEAMORAR, AL LICEU: “L’ELISIR D’AMORE”

     La tercera sortida en autocar per anar a veure òpera al Liceu ha estat, de moment, el punt culminant de la temporada. Es tractava d’acostar-nos a l’Elisir d’Amore, de Gaetano Donizetti. Hi va participar més gent que mai, tant a la conferència prèvia feta a Girona com en el desplaçament. És veritat que l’obra presenta un gran atractiu. Oferim tot seguit una breu descripció de les dues jornades.

El bus que ens portava al Liceu a prendre el nostre Veure galeria Ampliar imatge

      El dia 8 de gener, així que acabàvem les festes nadalenques, a la casa de Cultura de Girona tal com és tradicional, es feia una conferència d’apropament a l’òpera ... . Va ser pronunciada per Pol Avinyó. A més del context històric i de l’autor i l’argument, va recalcar aspectes de la producció que es podria veure al Liceu: la direcció d’escena de Mario Gas i el repartiment, encara amb més coneixement de causa donat que justament el dia anterior s’havia ofert la primera de les funcions del títol analitzat. Un parell de novetats cal destacar. Primer per la sala, que va ser l’aula magna, en comptes de l’habitual auditori de la casa de cultura, que estava ocupat. L’altra aspecte era de major assistència que en altres trobades similars de l’actual temporada, amb una presència d’una cinquantena d’oients. Abans de l’acte i al rebedor previ a la sala es va poder veure una exposició d’una trentena de llibret si impresos relacionats amb L’Elisir, corresponents a la col·lecció de Joan Manel Barceló.

     Cal destacar que en acabat de la xerrada, per segona vegada i ja començant el que esperem que sigui una tradició, els que vam voler vam anar a sopar a un restaurant de Girona amb el conferenciant. Això va donar peu a seguir comentant aspectes, tant els relacionats amb la xerrada com, en general, del món de l’òpera i de tot una mica.

      La següent jornada va ser la del viatge al Liceu. La vegada amb més assistència, amb un total de setanta-cinc butaques que es van sol·licitar des de Girona, aprofitant l’organització dels Amics de l’Òpera. Vam usar aquest cop el bus més gran que té la companyia de transport que ens porta, amb una setantena de seients, i encara alguns assistents hi va acudir pel seu compte. En el trajecte es van repassar tant aspectes organitzatius com d’apropament a l’òpera que s’anava a veure. Els seients que teníem reservats al teatre es distribuïen entre el segon i tercer pis. La funció, dividida en dos actes, va agradar. Tant per la brillantor i melodies de L’Elisir d’amore com per la posada en escena. Les que van destacar més, vam coincidir en general en les tertúlies final, van ser les dones del repartiment, particularment la soprano Jéssica Pratt i la directora del cor, la Conxita Garcia, per la bona feina dels coristes. Per tant, retorn satisfets a Girona.

                 FOTOS

    La propera anada al Liceu serà el 18 de març per anar a veure i sentir Andria Chénier d’Umberto Giornado.

    Informació i reserves:

operagironabus@gmail.com