Saltar a continguts

ASSOCIACIÓ AMICS DE L'ÒPERA DE GIRONA

Navegació

Menú principal

Notícies

19/09/2020
L'ASSOCIACIÓ D'AMICS DE L'ÒPERA DE GIRONA DAVANT LA PERSISTÈNCIA DE LA PANDÈMIA EN LA TEMPORADA 2020/21

 

     És evident que la persistència del Coronavirus condiciona les activitats operístiques. En el nostre cas, les que podem realitzar i promoure des de Girona.

     A mitjans setembre ens trobem a Catalunya amb una norma sanitària d'ocupació, per a concerts i actes culturals, del 50%. Sembla que en breu termini l'ocupació es pot situar en dos terços dels aforaments dels locals. En qualsevol cas, la cosa pot anar fluctuant en un futur. Creiem des dels Amics, sempre respectant les directrius oficials de prevenció, que cal treballar en tres sentits, com a mínim:

-         Veure i informar fins a quin punt ens afectarà les sortides en bus Girona-Liceu [publiquem a sota els criteris fets públics en al presentació de la temporada que es va realitzar a la Casa de Cultura el 17-IX-2020]

-         Promoure en l'entorn de les comarques gironines concerts de petits format que permetin als professionals i als aficionats seguir vivint la lírica en viu.

-         Mirar de continuar i enfortir les conferències divulgatives sobre òpera, mantenint així el contacte i promovent l'interès.

-         No es mantindrà el local de l'entitat obert al públic (ho estava els dilluns de 18 a 19h.) fins que es recuperi sensiblement la normalitat sanitària.

Imatge de complement Ampliar imatge

  

CRITERIS ORGANITZATIUS DEL GIRONAOPERABUS

DE CARES A LA TEMPORADA 2020/21, DAVANT LA SITUACIÓ DE PANDÈMIA

 

     Som conscients que els riscos i les fluctuacions  d'una pandèmia que es mostra com a cruel i persistent, generant una situació de gran incertitud. A nivell de la Junta dels Amics de l'Òpera de Girona hem optat per respectar escrupolosament les directius que marquin les autoritats sanitàries

     A la vegada, hem optat per estar a punt per el cas que es pugui gaudir, amb les mesures que s'estipulin, d'òperes en la nostra proximitat, especialment amb els busos que organitzem regularment per anar al Liceu. Aquest any hi hem seleccionat vuit funcions. No sabem amb certitud si les representacions es podran celebrar, o, tampoc, si les reserves de places que vam concertar per a enguany al final de la temporada passada, es veuran  afectades per restriccions d'aforament.

     Davant la incertesa informem a les persones que han reservat o que voldran reservar places per anar des de Girona, en Bus, al Liceu que:

A)     En primer lloc, anirem confirmant a les persones interessades que facin sol·licitud que comptem amb la seva reserva dins del contingent d'entrades acordat amb el Liceu.

B)      Un mes abans, aproximadament, de la funció reservada per l'OperaGiroBus el Liceu ens confirmarà si la representació es fa i si la reserva dels Amics de Girona es veu o no afectada per possibles retallades d'aforament.

C)       Només es demanarà a les persones inscrites que facin l'ingrés o transferència a posteriori de la confirmació esmentada del Liceu. Caldrà, en cas afirmatiu, realitzar el pagament ràpid en el compte dels Amics de l'Òpera de Girona per tal de consolidar les reserves en el Liceu. Concretament, caldrà que els/les sol·licitants efectuïn el pagament en el termini màxim de cinc dies des de l'avís que s'haurà rebut per correu.

D)     En el cas que es suspenguin funcions o no es compti amb entrades s'avisarà immediatament a les persones afectades. La previsió és de què es rebin tals avisos tres o quatre setmanes abans de la funció demanda.

E)      En el supòsit que el Liceu hagi d'aplicar restriccions però que es mantingui la temporada. Si fos el cas que ens acabi donant menys entrades de les que inicialment es van acordar, si això impedís satisfer totes les demandes rebudes, ÒperaGiroBus preveu aplicar un sistema equitatiu de repartiment de localitats atenent els següents criteris, de manera que es doni prioritat a:

a.       Qui hagi demanat primer la reserva

b.      Procurant que cada demandant (sobretot si ho és de més d'una funció) pugui assistir com a mínim  a una obra.

c.       També es donarà prioritat als socis de l?Associació d'Amics de l'Òpera de Girona i als que ho siguin del servei de Biblioteques. Es procurarà, però, que les persones no associades puguin gaudir del mínim d'una funció.

d.      Es prioritzarà que puguin assistir a més funcions les persones que han demanat més obres en la seva reserva.

F)      Per a qualsevol dubte o comentari es podrà connectar amb els Amics de l?Òpera sigui per correu (el mateix mitjançant el que es rep la informació operística), o buscant el correu al web o passant pel despatx de l'Associació els dilluns e 6 a 7 a l'Hotel d'Entitats (C/ Rutlla 20/22 de Girona , quan s'hagin aixecat plenament les restriccions sanitàries.

            ÒperaBus: operabusgirona@gmail.com 

   /   Amics de l'Òpera de Girona:  amicsoperagirona@gmail.com

 

A Girona, a 17 de setembre del 2020

                      OperaGiroBus  /   Amics de l'Òpera de Girona