Saltar a continguts

ASSOCIACIÓ AMICS DE L'ÒPERA DE GIRONA

Navegació

Menú principal

Notícies

05/03/2019
REPRESENTACIÓ DE L’ELISIR AL MUNICIPAL, 3-III-2019

  

     El diumenge 3 de març del 2019 s’interpretava al teatre Municipal de Girona l’òpera de Donizetti  L’elisir d’amore. Era, com a mínim. la novena vegada que s’oferia en aquest teatre. La sessió va tenir una bona entrada, propera al ple absolut. Els aplaudiments finals van mostrar una bona satisfacció dels assistents. De manera prèvia es va realitzar una xerrada breu de presentació per part dels Amics de l’Òpera de Girona.

L'elisir al Municipal Veure galeria Ampliar imatge

 

     A les cinc de la tarda, a la sala d’actes Miquel Diumé, es va oferir una conferència introductòria breu en relació a l’obra que s’anava a representar. La va pronunciar Joan Manel Barceló Sitjes, dels Amics de Girona, amb diversos aspectes: de l’autor i l’època, l’obra, l’argument i la música i la versió de Sabadell del 2019.        REPARTIMENT

Director de orquesta

Santiago Serrate

Director del coro

Daniel Gil de Tejada

Director de escena

Carles Ortiz

Asistente de escena

Anna Ponces

Escenografía

Jordi Galobart

Iluminación

Nani Valls

Adina

Núria Vilà

Nemorino

César Cortés

Dulcamara

Juan Carlos Esteve

Belcore

Manel Esteve

Giannetta

Laura Obradors

 

 

     A les sis de la tarda els Amics de l’Òpera de Sabadell portaven, per tercera vegada, a Girona l’obra de Donizetti. L’escenografia situava l’acció en una població costanera, de lloc i data indeterminada però que es deduïa de mitjans segle XX. La direcció de Santiago Serrate va estar atenta, sobretot a la part dels cantants. El cor sabadellenc va mostrar una vegada més la seva ductilitat per a interpretar a més de cantar. En l’apartat vocal van destacar, com és previsible, els dos intèrprets principals, cantants joves tots dos que apunten a una carrera que podrà consolidar-se. Destaquem el baríton Manel Esteve. Entenem que el Dulcamara de Juan Carlos Esteve ha anat afermant-se des de les primeres funcions a Sabadell. En conjunt, com ja s’ha dit, la representació va ser satisfactòria.

    Finalment, recalcar que a Girona L’elisir s’havia representat per primera vegada el juny del 1847, el 1861 (4 vegades), 1911, 1994 i 1999, si no n’hi ha alguna que hagi passat per alt.