Saltar a continguts

ASSOCIACIÓ AMICS DE L'ÒPERA DE GIRONA

Navegació

Menú principal

Notícies

01/07/2017
ÚLTIMA EXPEDICIÓ DE LA TEMPORADA PER A VEURE ÒPERA “DON GIOVANNI” AL LICEU

      El divendres 30 de juny s’ha fet la darrera expedició per a veure “Don Giovanni”, de Mozart, al teatre del Liceu. Els expedicionaris érem en aquesta edició 49, portats i recollits en bus a la porta del local. L’organització ha estat dels Amics de l’Òpera de Girona.

Els amics cap al Don Giovanni Veure galeria Ampliar imatge

      En la dimensió artística vam tenir com a solistes els vuit següents: Marius Kwecien (Don Giovanni), Anatoli Sivko (Leoporello), Eric Halvarson (commendatore), Carmela Remigio (Donna Anna), Miah Persson (Donna Elvira), Dimitry Korchak (Don Ottavio), Valeriano Lanchas (Masetto) i Rocío Ignacio (Zerlina). El director musical era el titular, Josep Pons, amb l’orquestra i petit cor de la casa. Com és de rigor, es van formar diverses petites orquestrines que van tocar en diversos moments des de l’escenari.

    A les valoracions dels cantants, com passa sempre i com és maco que passi, hi va haver valoracions ben variades. Vam sentir entre els expedicionaris qui deia que no li havia agradat gaire la Zerlina de la Rocío Ignacio i qui deia que li havia entusiasmat. Hi havia consens en considerar que el protagonista principal, Marius Kwecien, va fer una gran Don Giovanni, tant des del punt de vista vocal com actoral. També el commendatore d’Eric Hafvarson va ser contundent i creïble.  Es pot considerar, en general, que el nivell mitjà de les veus va ser notable.

    Un aspecte a destacar i també provocant divisió d’opinions va ser, com no, fou la direcció escènica. En aquesta ocasió signada per Kasper Holten. L’escenari era una construcció de parets exemptes, excepte per una cara, cosa que propiciava la realització de projeccions. La construcció recorda la casa dòmino, forma avui dia molt corrent en la construcció, i que és una estructura bàsica que va dissenyar, ara farà uns cent anys, Le Corbusier [Podeu veure la 3a foto de la Fotogaleria]. Es buscava recalcar el dinamisme. La construcció, amb elements de formes adaptables és giratòria i, sobretot, la projecció d’imatges i colors sobre les columnes i de  vegades sobre les parets, forneix de color, moviment i simbolismes a la representació. El resultat és força vistós i entretingut. Hi ha, però, qui ha trobat les imatges projectables un recurs excessiu, innecessari o repetitiu, en alguns moments.

    Pel que fa a l’expedició dels Amics, a destacar que, com és costum, s’aprofità el viatge per a incloure comentaris sobre l’obra que s’anava a veure. A l’anada van prendre la paraula el Toni Fernàndez, l’organitzador, que va fer comentaris sobre el funcionament de la sortida. Posteriorment, Joan Manel Barceló va fer algunes consideracions sobre l’obra i la producció que veuríem. A la tornada les intervencions van ser femenines. Primer la Carme Callejón, coordinadora del grup de lectura de Sant Gregori, va comentar l’origen literari de Don Giovanni i el perfil del personatge. Va tancar les intervencions la Mairte Mer, presidenta dels Amics, que va comentar principalment les tipologies de veus que intervenen en el Don Giovanni i va agrair la participació als assistents, tot invitant-los a sumar-se en les funcions que es desitgin de la propera temporada.

    Per celebrar que fèiem l’última sortida del 2016-17, a l a mitja part es va gaudir d’una copa de cava i un brioix a l’espai del Foyer. Tot plegat, un bon fi de temporada.

 

 

ENLLAÇ A LA FOTOGALERIA