Saltar a continguts

ASSOCIACIÓ AMICS DE L'ÒPERA DE GIRONA

Navegació

Menú principal

Notícies

29/04/2017
XERRADA SOBRE "DON GIOVANNI" A MEDINYÀ

     El 28 d'abril, en l'àmbit d'un grup d'amistat dels voltants de Bordils i Celrà, els Xarucs, s'ha realitzat una conferència de presentació de l'òpera mozartiana Don Giovanni, obra que, com es tindrà present, s'interpretrà properament al Liceu, el mes de juny. 

Ampliar imatge

        La conferència fou pronunciada per Joan manel barceló, dels Amics de l'Òpera de Girona, L'acte fou presentat per Sebastià Gironés, intèrpret, compositor i xarlista de temàtiques musicals properes a l'havanera i la cançó popular.  van assistir a la trobada una vintena de persones.

        La xerrada va seguir una ordenació narrativa basada en resseguir l'argument de l'òpera considerada. A mesura que l'argument hi donava peu s'introduïen, a manera de comentaris, referències al contest: la biografia del compositor i del llibretista Da Ponte, aspectes històrics i conceptes musicals del moment. En particular, es van buscar paral·lelismes entre Don Giovanni i la música de les nostres contrades. La conferència es va complementar amb una exposició de llibrets i impresos relacionats amb l'òpera que s'analitzava.