Saltar a continguts

ASSOCIACIÓ AMICS DE L'ÒPERA DE GIRONA

Navegació

Menú principal

Notícies

27/06/2017
ÚLTIMA CONFERÈNCIA DE PRESENTACIONS OPERÍSTIQUES 2016/17 DELS AMICS DE GIRONA

       Amb un apropament al Don Giovanni mozartià, immediat a l’anada a en bus a veure l’obra al Liceu, es va celebrar una xerrada impartida per l’historiador i divulgador musical Pol Avinyó. Va ser a l’Auditori Josep Viader de la gironina Casa de la Cultura.

Un aspecte de la sala durant la xerrada del Don Giovanni del 27-VI Veure galeria Ampliar imatge

       Amb una assistència de 45 persones es va començar amb una petita presentació que situava la conferencia com la que tancava el cicle d’aquest any. També es va recordar que les cinc expedicions de la propera temporada es troben ja disponibles

     Entrant en matèria, Avinyó va recordar com el Don Giovanni es troba entre els obres de maduresa de Mozart, amb un gran llibret de Da Ponte. Es va constatar també el ric entramat literari que ha acompanyat el mite del seductor.

    Es va aprofitar que diversos dels assistents han de veure presencialment l’òpera al Liceu per a contextualitzar la producció, molt dinàmic ai visualment espectacular, i comentar el repartiment de cantants. En l’aspecte musical Pol Avinyó va aclarir com els papers estel·lars de Don Giovanni i el seu criat poden ser assumits indistintament de baixos i o barítons i que el costum és d’alternar els dos registres procurant que siguin diferents en cada representació. És a dir, que si Don Giovanni l’assumeix un baix Leporello l’encarni un baríton, i viceversa.

     La part central i més extensa va consistir en resseguir l’argument i veure i  comentar algun dels fragments més assenyalats. Amb tot, es va constatar que, sent tants els moments afortunats de l’òpera, la tria resultava “dolorosa” havent de deixar fragments tant bells sense mostrar. Va ser interessant com el comentarista va destacar el diferent matís psicològic i “moral” dels principals personatges. La conferència va durar poc més d’una hora. En acabar, els assistents van fer un bon aplaudiment al conferenciant, reconeixent així tant l’interès de la xerrada del dia com, també, el saber fer del Pol Avinyó al llarg de tota una temporada de xerrades d’apropament a l’òpera.