Saltar a continguts

ASSOCIACIÓ AMICS DE L'ÒPERA DE GIRONA

Navegació

Menú principal

Notícies

01/12/2017
IRÉNE THEORIN ES POSA DE GROC EN EL RECITAL DE LIEDER A BARCELONA

      El dijous 30 de novembre, al paranimf de la Universitat de Barcelona, la gran soprano sueca va oferir una selecció de lieder en el marc del cicle LIVE Victoria Barcelona, convocatòria centrada en el lied en homenatge a Victoria de los Ángeles.

Therin amb la capa groga en homenatge als represaliats catalans Ampliar imatge

      Aprofitant que Theorin [veieu el seu web oficial i una semblança de l’artista] es troba a Barcelona oferint diverses interpretacions de l’Òpera Tristany i Isolda de Wagner, s’ha aprofitat per incloure la seva participació en l’esmentat cicle de cançó. Precisament la soprano té fama de ser de les millors intèrprets wagnerianes del moment.

     El recital va presnetar tres blocs: Wesendonck Lieder de Wagner, una selecció dels Gothe-Lieder d’Hugo Wolf    i una selecció de quatre cançons   (de l’Opus 36 i sobretot del 37) de Jean Sibelius. Comentarem d’aquest darrer autor, que potser és més conegut entre nosaltres per la seva obra simfònica, que el concert va permetre comprovar el gran liederista que va ser el compositor suec. No descobrirem res si afirmem que la soprano va mostrar, una vegada més, la seva gran talla. Amb una veu dúctil i de gran bellesa que tant expressava els moments intimistes com els clams desfermats. Els aplaudiments van portar una propina de fins a tres bisos, demostració que els aplaudiments van ser intensos i perllongats. El primer va ser el fragment   Dich, Teure halle del Tannhauser . L’últim dels bisos amb una cançó de bressol a capella. L’acompanyament va anar a càrrec del pianista, també suec, Magnus Svensson, amb una actuació discreta, sens emoments solistes, però amb una gran seguretat i conjunció amb la catant

     L la soprano va aparèixer en un dels bisos amb una capa de color groc que havia utilitzat Victoria de los Ángeles a Bayreuth.

 

   Enllaç a l’espectacle.