Saltar a continguts

ASSOCIACIÓ AMICS DE L'ÒPERA DE GIRONA

Navegació

Menú principal

Notícies

12/10/2016
XERRADA SOBRE "DON GIOVANNI" A GIRONA

         El passat dilluns, 10 d’octubre del 2016, s’ha celebrat la primera de les conferències de la temporada que organitzen els Amics de Girona. La idea és d’anar comentant les obres que des de l’Associació s’organitzen, a manera de bus col·lectiu, per facilitar la seva audició presencial en diversos indrets de Catalunya.

Un moment de la xerrada del dia 10-X-2016 Ampliar imatge

             Aquesta primera ha estat el Don Giovanni, de Mozart. S’ha celebrat la xerrada en un moment anterior, tant a les representacions que es fan a finals d’octubre a Sabadell, com les que es faran el mes de juny al Liceu de Barcelona. De fet l’Associació té organitzada una anada al teatre operístic barceloní per a contemplar l’obra que es com,entava de cares al dia 30-VI-2017.

            La xerrada va ser pronunciada per Joan Manel Barceló, pedagog i membre dels Amics de l’Òpera de Girona. L’acte es va fer a l’Auditori Viader de la gironina Casa de Cultura, amb la presència d’una trentena de persones. Les explicacions anaven acompanyades de la projecció d’imatges al·lusives així com de fragments musicals de l’obra ressenyada. Presentà l’acte la presidenta de l’entitat organitzadora, la soprano Maite Mer. Abans d’iniciar-se l’acte es mostrà al vestíbul de la sala una exposició sobre llibres, programes de mà i altres impresos referits a Don Giovanni, així com a fons literàries sobre l’obra i el seu llibretista. També s’exposaven les il·lustracions originals de l’artista Julià Pascual que han servit de motiu per als cartells i altres materials gràfics.

            Seguiran a aquesta conferència les referides a les òperes Le nozze di Figaro de Mozart (10-XI-2016), Werther de Massenet (26-I-2017), Rigoletto (16-III), Carmen (27-IV), totes elles en el cicle dels busos operístics.

Annex: Cartell de la xerrada  (pdf 388.34KB)