Saltar a continguts

ASSOCIACIÓ AMICS DE L'ÒPERA DE GIRONA

Navegació

Menú principal

Notícies

17/05/2017
ELS AMICS DE GIRONA A AL CARRER PER L'ÒPERA

     Com en anys anteriors, els Amics de l’Òpera de Girona hem estat presents a l’espectacle Òpera a la fresca. Era el diumenge 14 de maig. És una manera de treure dels reductes elitistes i/o minoritaris el món de l’òpera. El moment és potser el més adequat: han volgut els astres que el Dia europeu de l’Òpera coincideix aproximadament amb Girona Temps de Flors. Moment, doncs, d’afluència i de gaudi de diverses formes de bellesa, que així ens entra per molts sentits: l’oïda, evidentment; la vista, donat que sempre s’ha procurat donar un toc vistós, per exemple amb els maquillatges, i com no, l’olfacte, donat que la gent està envoltada i visita aquell mateix dia força espais florals.

Imatge de complement Veure galeria Ampliar imatge

             Al rovell de Girona,  la Plaça del Vi, i en l’enfustissat que feia d’escenari, es van representar dues audicions líriques. Una al matí, a les 12 i l’altra a la tarda, a les 6. Els artistes eren en aquesta ocasió Alba Bosch (soprano), Georgina Reyner (mezzo), Josep Viader (tenor) i acompanyant al piano Francesc Mora. L’espectacle era patrocinat per l’Ajuntament de Girona i pel Festival Castell de Peralada.

    El repertori va recollir una quinzena de peces del repertori més popular. Sobretot òpera però també alguna incidència en la sarsuela. Els compositors escollits van ser Verdi, Cilea, Puccini, Delibes, Bellini, Sorozábal, Bizet, Martínez Valls, entre d’altres. L’afluència d públic va ser nodrida. I el marc adequat a una gala que pretén ser popular i propera.

   L’acte va ser presentat i comentat per la presidenta dels Amics, la Sra Maite Mer. Els maquillatges de les cantants va ser realitzat per la Sra Natàlia Donato, membre de l'Associació, qui va comptar amb col·laboració de l'Institut Narcís Xifra de Girona. En la plaça es va instal·lar una mesa que va facilitar el lloc de per situar el micro pels comentaris. També s’hi va poder repartir informació sobre l’Associació i les seves activitats. Finalment, la taula va servir per a que els socis dels Amics de l’Òpera que no van poder recollir el carnet en l’assemblea del desembre passat, per recollissin en aquesta que ja és com la festa major de l’òpera a Girona: festa en què la lírica es fa oberta i propera.

 

VEIEU UN REPORTATGE DE FOTOS CLICANT AQUÍ