Saltar a continguts

ASSOCIACIÓ AMICS DE L'ÒPERA DE GIRONA

Navegació

Menú principal

Notícies

19/03/2018
“DON CARLO” A GIRONA. AMB INTRODUCCIÓ DELS AMICS

 

    El passat dimecres 14 de març es representà al Teatre Municipal de Girona l’òpera de Verdi “Don Carlo”. Es va oferir al versió italiana de 1884, en 4 actes. Com és habitual la companyia va ser la sabadellenca AAOS, en la XXXa temporada del cicle Òpera Catalunya que porta el gènere a diverses poblacions del país. Precisament el Don Carlo ha servit com a obra commemorativa dels trenta anys d’aquest cicle operístic.

Al·lusió al Don Carlo de Girona Ampliar imatge

 

     Aproximadament es va emplenar dues terceres parts del teatre, cosa preocupant donada la rellevància del concert. La coincidència amb el futbol i el fet de caure la funció entre setmana poden haver influït negativament. Per contra, la qualitat de l’espectacle va ser molt notable, sobretot tenint en compte els mitjans dels que es disposa. Pel que fa a la part artística, van destacar al nostre parer la mezzo Laura Vila, encarnant la princesa d’Eboli (bé és veritat que el paper és agraït); el baix Felipe Bou que feia el Felip II; i, la soprano Maite Alberola com a Elisabetta. La direcció musical va anar a càrrec de Daniel Gil de Tejada, que ha visitat reiteradament la nostra plaça, amb una orquestra que va complir en general. Remarcable és el treball d’escena de l’equip format per Carles Ortiz (que com és habitual feia també un petit paper, com a erald reial) i Jordi Galobardes. També lluïda l’aportació del vestuari i la il·luminació de Nani Valls, que amb els seus recursos senzills i clars va completar molt eficaçment la sòbria escenografia.

     Com és habitual, una hora abans de la representació, l’associació d’Amics de l’Òpera de Girona va oferir el comentari introductori, que va anar a càrrec de Joan Manel Barceló. La novetat en aquesta ocasió va ser l’ús de la sala de premsa Miquel Dilmé, espai que es va mostrar ben adequat. A la xerrada hi van estar presents una setantena de persones. Es va repartir entre els assistents una guia d’audició realitzada expressament per a l’ocasió.