Saltar a continguts

ASSOCIACIÓ AMICS DE L'ÒPERA DE GIRONA

Navegació

Menú principal

Notícies

15/03/2017
ARTICLE: JUAN SÁNCHEZ AROLAS, BALLARÍ CLÀSSIC GIRONÍ

      Acaba de sortir publicat a la Revista der Girona (n 301, de març-abril 2017) un article, escrit per un membre de l'Associació d'Amics de l'Òpera de Girona, que recull la trajectòria de Juan Sánchez Arolas, personatge poc conegut entre nosaltres però que ha tingut una considerable carrera en el ballet clàssic.

Memòries per a la beca formativa de la Diputació de Girona i una foto d'estudi de Juan Sánchez Ampliar imatge

      Nascut a Girona el 1945, va iniciar la seva formació al Gimnasio Liceo de Girona, amb Rosa Maria Viñals de Bover (centre que encara existeix amb el nom d'Escola de dansa Maribel Bover), Aviat es va traslladar a Barcelona on fou deixeble de Joan Magriñà, el que fou director del ballet i coreògraf del Liceu.

      De l'etapa de formació es conserva a l'Arxiu General de la Diputació de Girona les memòries manuscrites que Sánchez Arolas, encara molt jove, va fer puntualment cada any, manuscrites, com a requisit per a gaudir d'una beca de formació que va obtenir de la Diputació gironina [podeu veure a la foto que acompanya l'article les portades de les citades memòries formatives. fins a set, entre els anys 1957 a 1963]. Aquest materials han servit de base a la part incial de l'article que aquí ressenyem.

     Veient que en el ballet clàssic al nostre país no hi havia gaire futur, Juan Sánchez passa a França, després a Àfrica del Sud (on va tenir un important protagonsime al PACT Ballet Company) i finalment a Londres, on arribà a ser primer ballarí de l'actualment anomenat English National Ballet. Una lesió el va portar a dedicar-se a la formació, regentant la Del Sarto Scholl of Ballet, a Londres, durant més de vint-i-cinc anys.

   Des del 2005 ha tornat a Catalunya, residint a Sant Pere de Ribes. És actualment vicepresident de l'associació Licexballet, entitat que agrupa a persones que han actuat com a ballarins al Liceu de Barcelona.