Saltar a continguts

ASSOCIACIÓ AMICS DE L'ÒPERA DE GIRONA

Navegació

Menú principal

Notícies

27/01/2017
PRESENTACIÓ DE WERTHER A GIRONA

      El dijous 26 de gener del 2017 s’ha realitzat a l’Auditori Viader de la Casa de cultura gironina un apropament a l’obra proposada. El xarlista era el Pol Avinyó, divulgador musical vinculat al departament de promoció del Liceu. Com és habitual es tractava de facilitar el coneixement de l’obra que s’anirà a veure col·lectivament amb el Bus operístic (Girona-Liceu) promogut des dels Amics de l’Òpera de Girona.

Cartell de l'obra realitzat per Julià Pascual per als afeccionats gironins Veure galeria Ampliar imatge

      A la xerrada hi van assistir una quarantena de persones. Com és habitual, al hall de davant de l’auditori i durant l’estona prèvia a la xerrada es realitzà una exposició de llibrets i altres impresos referits a l’òpera considerada.  L’acte va estar presentat per Joana Zambrana, la nova secretària de l’Associació.

      El conferenciant va començar donant explicacions i demanant disculpes pel canvi imprevist de data. Un parell de funcions de Werther s’han vist afectades per obres necessàries i imprevistes de reparació dels dispositius d’escenografia. Si l’anada del Bus operístic gironí estava inicialment prevista per al dia 3 de febrer, finalment la funció tindrà lloc la data anterior: el dijous 2 de febrer.

     Pol Avinyó va posar de relleu la importància de l’obra en el repertori operístic francès. També com es tracta d’una obra de maduresa de Jules Massenet en la qual es combina el romanticisme final, particularment pel tema triat, i a la vegada l’estil verista que en el moment de la composició (finals dels 80 i inicis dels 90 del segle XIX estava tant en voga. Altres trets de l’obra consistia en el gran protagonisme del rol masculí, que té una ària o moment de lluïment en cadascun dels quatre actes. També es destacà la intensitat dramàtica i bellesa melòdica de l’obra, una de les grans del repertori.

  Werther s’està representant al Liceu fins al 2 de febrer.