Saltar a continguts

ASSOCIACIÓ AMICS DE L'ÒPERA DE GIRONA

Navegació

Menú principal

Notícies

29/12/2018
UNA ACTIVITAT OPERÍSTICA ROSSINIANA DELS AMICS DE PALAFRUGELL (7-XII-2018)

 

     Aquest mes de desembre, concretament el dia 7, Els amics de l’òpera de Palafrugell organitzaven la seva tradicional audició d’una òpera mitjançant la projecció de la mateixa en format de sala de conferències. L’assistència sobrepassava la trentena de persones. Aquesta és una activitat que realitzen de manera regular i trimestrals cada primer divendres del trimestre.

Un moment d ela xerrada de presentació (foto Marina Donat) Ampliar imatge

 

     En aquesta ocasió l’òpera triada va ser Il Viaggio a Reims, peça de Rossini, de la seva última etapa francesa, que per motius de funcionalitat havia quedat oblidada i perduda però, des que es va redescobrir el 1977 a l’Acadèmia de Santa Cecília de Roma, s’ha vingut representant amb creixent interès. Tal com és habitual, abans de veure projectada l’obra, es va pronunciar una xerrada introductòria que en aquest cas va anar  a càrrec de Joan Manel Barceló Sitjes, dels amics de l’Òpera de Girona. L’activitat es va celebrar a la sala d’actes del Teatre Municipal palafrugellenc.

     En la breu dissertació el conferenciant va començar posant de manifest l’afició amb Rossini que havia tingut amb una família provinent dels farmacèutics Roger, en concret l’hisendat i també farmacèutic Miquel Rosés Roger,  afincat principalment a Girona però que mantenia, durant els estius, la casa pairal Roger, al costat de l’església parroquial de Palafrugell. A continuació es va comentar el context personal i històric de Rossini. La part central va consistir en comentar l’argument i els números musicals, per acabar comentant la producció.

      Afortunadament es va poder gaudir d ela versió enregistrada al Liceu el 2003, fantàstica recreació dirigida per Luís López-Cobos i amb la fantàstica direcció d’escena de Sergi Belbel. En la part solista: Bayo, Cantarero, Bros, Dara, ... i fins al famós equip de 14 solistes (en realitat 18) que fan falta per aquesta gegantina en tota els sentits) obra belcantista.

    Als assistents se’ls va repartir un fulletó amb una “guia visual” per a seguir els nombrosos personatges i els números musicals. Com és habitual, la vetllada va concloure en una sopar de companyonia amb els assistents que van apuntar-s’hi en un dels nombrosos establiments de la Plaça Nova.