Saltar a continguts

ASSOCIACIÓ AMICS DE L'ÒPERA DE GIRONA

Navegació

Menú principal

Notícies

05/09/2017
ACABA D'APARÈIXER L'OFERTA D'ÒPERA I BALLET DELS OCINE DE GIRONA, BLANES i PLATJA D'ARO

    Com ja és tradicional els Ocine de Girona ofereixen una nova temporada d'òpera i un parell de ballets. Entre tot es podran veure catorze títols. La majoria, onze, s'ofereixen en directe (s'indica Live en aquest cas) i tres van en diferit.

    La majoria d'obres i fins a vuit estaran escenificades al ROH de Londres, dues a París (l'Opéra National) i altres quatre a Sydney, Viena, Lieja i Barcelona, en aquest darrer cas el Romeu i Julieta.

Programa 2017-18 Ampliar imatge

     Considerant els compositors, guanya Verdi, amb 4 títols,Don Carlos (per tant la versió francesa), Macbeth, Nabucco i Rigoletto. El segon és Puccini, amb 3 obres, segurament les seves més popualrs, La Bohème, Tosca i Turandot. Els demés autors van a un títol: Bizet amb Carmen; Gounod amb la seva Romeu i Julieta; Massenet arriba amb Manon (particularment interessant per a comparar en el cas dels gironins que fa uns mesos vam veure al Municipal la pucciniana Manon Lescaut); Mozart amb La Faluta Màgica; Mussorgski, finalment, amb el Boris Godunov.

    Dos títols són de ballet: Don Quixot de Minkus i el no menys cèlebre Llac dels Cignes de Txaikovski.

     Els preus han experimentat una puja quedant les obres en directe a 20€.

    Com artistes mediàtics citarem al Don Carlos a Jonas Kaufmann (a veure si ja està plenament recuperat de salut), Sonya Yoncheva i Elina Garanca (per tant tres cantants de gran planta); al Nabucco a l'incombustible Leo Nucci; al Romeu i Julieta del Liceu a Aida Garifulina i  Saimir Pirgu; al Macbeth a Anna Netrebko i al Boris Godunov a Ildar Abdrazakov (baix que podrem veure en perona al Attila de Barcelona d'aquí pocs mesos).

    Com a director d'especial prestigi en el camp operístic que e spodrà contemplar en el cinema esmentem Antonio Pappano (a La Bohème i aMacbeth), resultant més fàcil que es repeteixi aquest director perquè ell és el titular del ROH londinenc.

Enllaç:  Ocine Girona