Saltar a continguts

ASSOCIACIÓ AMICS DE L'ÒPERA DE GIRONA

Navegació

Menú principal

Notícies

24/03/2018
“ANDREA CHÉNIER”: ANADA FETA EN BUS AL LICEU

 

    Va estat la quarta expedició de la temporada de l’Operabus. Vam anar a veure la més coneguda òpera d’Umbero Girodano. Els expedicionaris, conjuntament en un bus, van ser 24. Va ser organitzat pels Amics de l’Òpera de Girona, resultant la penúltima de les expedicions programades.

Imatge de complement Ampliar imatge

 

     En sessió de tarda i en diumenge, aquest dia 18 de març assistírem a una de les funcions al Liceu d’Andrea Chénier, referida al poeta executat per crític durant la revolució francesa. És curiós que un autor que tenia recent fama de verista agafés un tema històric però, segurament per sort, els artistes sovint se salten les normes i així ens poden sorprendre tot sovint.

      No teníem en el repartiment el desitjat tenor Jonas Kaufmann sinó Antonello Palombi. Sí que teníem eren dues altres grans figures del moment: La Sondra Radvanovsky i el baríton Carlos Álvarez. Aquest no va tenir una bona el dia que comentem: en algun moment de la interpretació de la seva més famosa ària, Nemico della patria? Inclús va arribar a fer un estossec [efecte que no està en el llibret], cosa que fa suposar que no deuria estar en condicions, quan, en canvi, en la funció inaugural el mateix cantant va rebre molt bones crítiques. L’èxit de la jornada el va obtenir la gran soprano Radvanovsky. Els protagonista masculí va ser aplaudit amb discreció.

     El dia 8 de març el comentarista Pol Avinyó va fer una presentació de l’òpera a Girona, a la Casa de Cultura. Allà es va presentar també una petita exposició de llibrets sobre l’obra analitzada. En acabat les persones que van voler assistiren a un sopar per a comentar la cosa operística amb el conferenciant.

     La propera anada al Liceu organitzada des de Girona serà per a veure “La favoritte” de Donizetti el diumenge 8 de juliol (la conferència preparatòria serà el 28-VI).