Saltar a continguts

ASSOCIACIÓ AMICS DE L'ÒPERA DE GIRONA

Navegació

Menú principal

Notícies

11/11/2016
CONFERÈNCIA SOBRE “LES NOCES DE FIGARO”

 Segona sessió del cicle de xerrades d’apropament a l’òpera que posteriorment es van a veure en colla amb els busos operístics. El divulgador musical i historiador Pol Avinyó va intervenir el dijous dia 10 de novembre a l’auditori Viader de la Casa de la Cultura de Girona. L’obra era Le nozze di Figaro, un dels grans èxits de Mozart en vida. L'obra serà contemplada al Liceu el dia 20-XI pels expedicionaris que s'hi han apuntat, una mica més de quarant apersones.

Imatge de complement Veure galeria Ampliar imatge

         A l’acte hi va assistir una trentena de persones. La dissertació va començar amb un incís per a anunciar la següent òpera del cicle: el Werther de Massenet. Centrant-se ja en Les noces, Avinyó va exposar els cinc motius que fan recomanable veure l’obra. També, va comentar i justificar quins poden ser els enregistraments i versions filmades més recomanables. Un dels fils argumentals es centraren en el sentit clàssic de la que és una de les millors composicions de Mozart. L’argument i alguns moments assenyalats de l’obra van portar cap al desenvolupament de la xerrada, deixant el desenllaç per a ser descobert per part del públic assistent interessant-se i assistint, a poder ser, a alguna representació o altre format de posada en contacte d’aquesta joia del gènere líric.

    L’acte va ser presentat per Maite Mer, presidenta de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Girona. Prèviament a la xerrada es va muntar davant de l’entrada una exposició de llibrets, llibres i altres impresos relacionats amb la composició analitzada.

Annex: Cartell de la xerrada  (pdf 544.85KB)