Saltar a continguts

ASSOCIACIÓ AMICS DE L'ÒPERA DE GIRONA

Navegació

Menú principal

Notícies

16/06/2019
RECITAL DE LA SOPRANO MAITE MER A SANT NARCÍS

 

     El dissabte 16 de juny es va celebrar un recital Líric amb la intervenció de Maite Mer (soprano) i Pau Zabala (piano). Hi va assistir prop d’un centener de persones.

Imatge de complement Veure galeria Ampliar imatge

 

     La Meite Mer, de La Bisbal i afincada a Girona, a més de cantant és professora de música i fundadora dels Amics de l’Òpera de Girona. Pel que fa a l’acompanyament pianístic, hi va haver un canvi en el programa, intervenint Pau Zabala, qui de fet actua sovint amb la cantant.

     El recital es va realitzar lloc al Centre Cívic de Sant Narcís. Va tenir dues parts, amb dues seccions cadascuna. Es va iniciar amb una selecció d’àries d’òpera (Barcarola dels Contes de Hoffmann, O mio babbino caro, l’havanera de Carmen. I, en un altre repertori, Lascia ch’io pianga, de Händel). La segona secció es centrà en la Chanson francesa (com ara, La vie en rose o Les chemins de l’amour). Ja a la segona part, es va començar per cançó catalana, amb homenatge a dues figures: l’Efuard Toldrà (Romança de Santa Llúcia), representant de la lírica del país; i, en particular, a Lluís Llach (País petit, Més lluny, entre d’altres). En la “conda”  del recital, es va interpretar tres grans compositors contemporanis del XX i XXI: Ennio Morricone, Josh Groban i Leonard Cohen.

     Durant el concert la cantant va amar comentant peces que interpretava o els sentiments i emocions que li suggerien. També, es va invitar al públic a sumar-se al cant en alguns moments puntuals en que s’esqueia. La Maite va posar de manifest com la referència a les cançons de Llach tenien una vigència pel moment excepcional i greu que passa el nostre país. Però també va afirmar la dimensió de gaudi que ofereix la música. Al llarg de la funció es va posar de manifest la bona entesa entre veu i piano, amb uns intèrprets acostumats a actuar conjuntament.

     Donada la coincidència luctuosa de la mort de la Laura Almerich, la que fou guitarrista acompanyant de Lluís Llach, en va interpretar en el bis final la cançó Marta, que el cantautor de Verges li havia dedicat. Al final de tot les organitzadores del concert, en nom del Laboratori de Cultura, van fer un reconeixement als intèrprets i van posar de manifest l’interès que tenen de què el ric món de la lírica arribi als barris.