Saltar a continguts

ASSOCIACIÓ AMICS DE L'ÒPERA DE GIRONA

Navegació

Menú principal

Notícies

09/04/2019
LA “CANTATA 1714-2014” OFERTA A L’AUDITORI DE GIRONA

 Commemorant el moment històric del 11 de setembre, al cap de tres segles, Josep Rosinach Boronat(amb arranjaments de Jordi Nus) composà un fris musical que resseguix moments cabdals de la història de Catalunya, enumerant set episodis significatius. Es tracta d’una cantata per a cor, orquestra, tres solistes i cinc rapsodes, de subtítol “300 anys vencent” estrenada el 2014.

Els solistes vocals del concert, d'esquerra a dreta: Néstor Pindado, Gina Reiner i Maite Mer Ampliar imatge

       Sobre la peça la Federació de Cors de Clavé explica com “el concert transita des de la solemnitat inicial cap a la tristesa per la desfeta i la pèrdua que va significar per al país la derrota en la Guerra de Successió, avançant després cap a l’esperança que naixerà de la capacitat de resistència cultural que manté el poble. Una esperança que s’acaba transformant en alegria, il·lusió i confiança en l’assoliment d’un nou futur de llibertat”.

A Girona, en un Auditori ple de públic, es va tornar a interpretar. L’organització corria a càrrec de l’ANC de Salt i Girona. Significava un acte de reafirmament nacional en uns moments difícils. També una ocasió més per a recaptar recaptar recursos per a les caixes de solidaritat amb els presos polítics, exiliats i represaliats que tenim i tindrem en defensa dels drets de Catalunya.

    Els intèrprets van ser L’Orquestra Solistes de l’Empordà a la part instrumental i formant el gran cor que es necessita s’hi van ajuntar les corals Cantaires per la República, Veus de l’estany, Les Veus del Bruguera, Les Veus de l’Estartit, Rapsodes per la república. Els solistes va ser la soprano Maite Mer (per cert, fundadora dels Amics de l’Òpera de Girona), la contralt Gina Reiner, el baríton Néstor Pindado i el pianista Pere Puig. La direcció va anar a càrrec del mateix compositor, en Josep Rossinach.

     El públic, que emplenava la sala Xavier Montsalvatge, de l’Auditori gironí va viure amb intensitat el concert i es va sumar al cant d’esperança que significa el final de la cantata entonant, a la cloenda, Els segadors.