Saltar a continguts

ASSOCIACIÓ AMICS DE L'ÒPERA DE GIRONA

Navegació

Menú principal

Notícies

22/11/2016
PRIMERA EXPEDICIÓ DE LA TEMPORADA 2016-17: “LE NOZZE DI FIGARO” AL LICEU

             El diumenge 20 de novembre s’han iniciat les anades d’òpera de la temporada. En el bus, que va sortir de l’habitual zona de darrere el parc central, érem 42 afeccionats, de pet cap a la capital a veure l’espectacle. Ja en el viatge va començar el “calentament”: aprofitant el micro del bus es van fer diversos comentaris tant organitzatius com de contingut. L’obra no tenia desperdici, doncs anàvem a veure Les Noces de Figaro del Mozart. Poca broma.

Un detall de Les Noces en al funció que vam veure. Foto de la Pilar Font Veure galeria Ampliar imatge

      En els preàmbul de l’anada i en primer lloc en Toni Fernández va saludar la concurrència i comentar els aspectes organitzatius i d’horari previstos. Posteriorment, en Joan Manel Barceló va situar l’obra en el seu context històric i social. Posteriorment, la Maite Mer,  cantant i president de l’Associació, va agrair la `participació als assistents en nom dels Amics i va comentar els aspectes musicals i en particular les tipologies de veu. Un dels al·licients de la jornada consistia en veure en acció diverses cantants del país, particularment en les parts femeines, amb diverses gironines en el repartiment.

     Tal com és costum, l’expedició va arribar amb temps al Liceu, amb una mica més d’una hora d’antelació. Això va facilitar que qui volgués assistís a la xerrada prèvia que s’ofereix al foyer. Els que ho van preferir van anar a fer el cafè pels voltants. El contingent gironí estava situat en aquesta ocasió en el tercer pis, en places força centrades de les diverses files. El repartiment de seients es fa per ordre de petició de les places. Del que va ser la representació, i la seva valoració, remetrem al final de la present ressenya a uns comentaris publicats en un bloc per un assistents a la funció del dia 20 hores després de la representació.

     És interessant assenyalar que a la mitja part es va gaudir d’una copa i petit aperitiu encarregat expressament per als expedicionaris de Girona: com que la participació va resultar alta, va restar un petit marge de “benefici” que es va socialitzar entre els participants. També que el bus, com ja és habitual, ens va deixar i recollir davant de la porta del Teatre.

   Ja a la tornada, la Maite, que havia recollit impressions entre els assistents, va posar de manifest que el muntatge global i l’espectacle, amb Lluís Pasqual coma director d’escena, havia agradat. Pel que fa a les veus es va valorar com a cantant més destacada Anett  Fritch en el papar de Cometessa d’Almaviva. També Kyle Keteisen, tant en la veu com en la part actoral d’un bon Figaro. En general es va valorar un bloc correcte de cantants i intèrprets. Recordarem que al direcció va anar a càrrec de Joan Pons. També va agrair la participació que fa possible que gaudim en directe d’espectacles de tant interès.