Saltar a continguts

ASSOCIACIÓ AMICS DE L'ÒPERA DE GIRONA

Navegació

Menú principal

Notícies

22/10/2018
ANADA A VEURE “I PURITANI” (19-X-2018)

 

     Com a primera expedició al Liceu d’aquesta temporada hi ha hagut una sortida en bus per a veure I Puritani, la darrera i gran obra de Bellini, a més, amb un repertori de cantants de luxe. En aquesta ocasió els inscrits de les nostres comarques amb el Bus Operístic vam ser 58 expedicionaris.

un dels pamflets en homenatge a J. Camarena, llançat des del galliner el mateix dia 19-X Veure galeria Ampliar imatge

 

     Val a dir que anàvem ben optimistes perquè,  junt amb la bellesa de l’òpera, teníem notícies de les molt bones crítiques que s’havien anat publicant sobre els cantants. I, efectivament, els quatre primers papers van ser de primer nivell:

-         L’Arturo de Javier Camarena, que va assolir un èxit clamorós [veieu la imatge d’un dels fulls que es van llaçar des del galliner al final d el’obra i que encapçala la present ressenya]

-         L’Elvira de Pretty Yende, que malgrat la seva joventut ja està cantant en els millors teatres

-         El Riccardo interpretat pel gran Mariusz Kwiecien, al que vam poder veure fa poc al Liceu fent el paper protagonista de Don Giovanni

-         El Lord Giorgio de Marko Minica, baix de so clar i que donà gran prestància al paper determinant que té en la trama argumental.

    Pel que fa a l’escenografia, obra d’Annilese Miskimmon, ha generat en la premsa algunes crítiques. En la nostra expedició es van poder sentir des de qui no li va agradar o la va trobar de plantejaments gratuïts a diverses opinions ben positives que destacaven l’èmfasi dramàtic que s’hi donava. El que sí que va ser unànime va ser la valoració positiva del cor, per cert mogut amb molt d’encert per part dels planificadors de l’escenografia.

     Abans de començar la representació es va fer un moment de recordatori a la recentment desapareguda Montserrat Caballé, amb forta ovació final del públic assistent.

     Pel que fa al grup expedicionari, hi havia força gent que utilitzava l’OperaBus per primera vegada. El contingent estava repartit en localitats d’entre el segon i tercer pis. A la mitja part, i donat l’èxit de convocatòria, es va poder incloure un aperitiu, muntat en un sector reservat en el Foyer del teatre, que va venir de gust, en un moment oportú de la vetllada. Diversos dels assistents van plantejar que el lloc de cita del bus, per marxar i per tornar, s’hauria de revisar, buscant lloc més cèntric o de més fàcil aparcament: l’organització va anunciar que farà consultes al respecte.

     Podeu ampliar detalls i veure imatges de l’expedició en la fotogaleria del web dels Amics. També podeu veure informació sobre la conferència preparatòria del 18-IX, a càrrec de Pol Avinyó i també del sopar Operístic inspirat en I Puritani .

 

­­­­­­­­­­­­­­­­­­ESTRENES DE L’ÒPERA

  Absoluta a Paris: al teatre dels Italians, 24-I-1835.

● A Catalunya: Teatre Principal de Barcelona, 1837.

● A Girona: S’estrenà la temporada de Fires de 1849, en el precedent del Municipal.

 

ACCESSOS a You Tube

A)    Al Reportatge oficial del Liceu (3’28”).

 

B)     A Fragments “casolans” de la funció que vam veure (19-X-2018)

-         A Te, o cara  (6’28” del Ir acte), per Camarena

-         Vieni fra queste braccia  (10’23”, DUET del 3r acte, conté el bis), amb Yende i Camarena

-         Vieni fra queste braccia  (2’37”, DUET del 3r acte, només el bis del fragment final: T’amo ...), amb Yende i Camarena

-         Credeasi misera  (5’19” del 3r acte), per Camarena

-         Aplaudimenta i tirada de paperets  (3’18”, al final)