Saltar a continguts

ASSOCIACIÓ AMICS DE L'ÒPERA DE GIRONA

Navegació

Menú principal

Notícies

Cercador

El programa operístic d'Ocine a Girona, 2015-16 Ampliar imatge
01/09/2015

      Com ja fa uns 5 anys, ara no estem segurs de la data d’inici, l’empresa  aposta a Girona per programar funcions d’òpera i ballet, funcions que són projectades en gran pantalla. Hi ha a qui li sembla millor o pitjor aquest sistema. Evidentment, mai la projecció comporta la proximitat del directe, tampoc té la interacció públic-artistes, tant important en el camp operístic. Però, evidentment, hi ha avantatges: veure una quantitat d’obres a les  que difícilment podries accedir, a més veure-les amb un detall que la proximitat que la càmera permet, per sobre de la sessió presencial. En definitiva, per qui vulgui fer la seva comprovació o per a qui tingui interès per alguna de les obres, us adjuntem el programa, de manera gràfica i afegim petits comentaris [per veur el programa, cliqueu la imatge].

Imatge de complement Ampliar imatge
10/08/2015

 El proper 24 de setembre, a Teatre Principal de Barcelona, s’estrenarà una òpera en català. Els autors són Ramom Ribé pel que fa a la música i Jordi Voltas qui signa el llibret. Els protagonistes seran Laura Vila (mezzo) i Joan Garcia Gomà. La producció va a càrrec de Teatre Líric Català.

Amb motiu del bicentenari Verdi-Wagner (caricatures de Julià Pascual que aquí presentem en un fons propi del web) Ampliar imatge
22/07/2015

      L’artista radicat a Girona, Julià Pasqual Fortea, ja fa un temps que ha vingut fent aportacions plàstiques per a diverses finalitats de recolzament de les activitats dels Amics de l’òpera de Girona.

El ventall-programademà de Girona Ampliar imatge
21/07/2015

      El dissabte 18 de juliol (coincidint en dia que havia estat tristament assenyalat en el país) s’oferia en una connexió simultània una de les darreres representacions de la temporada del Liceu d’aquest curs. Es transmetia “La Traviata” de Verdi, en diferit i en transmissió de TV3, oferta pel Canal 33 i , simultàniament, en connexió amb 14 punts de projecció pública  en sengles ciutats de Catalunya.

     Vam tenir ocasió de sentir la projecció feta  a Girona. Un primer centre d’interès era veure com s’adequava una nova placeta de la ciutat, el Passeig Aristide Maillol (en mig del nou edifici de la Generalitat a Girona). Val a dir que el lloc resulta recollit i guarda bé el so, encara que l’aforament resulta limitat. Va resultar més o menys suficient per a la vetllada passada però segurament es va arribar al límit d’aforament. D’entrada s’havien posat 250 cadires, seients que es van ampliar una mica quan les places van anar quedant ocupades. Altre públic va estar-se dempeus o assegut a terra. Finalment, hi va haver algun moviment de gent que entrava i pel motiu que fos tornava a sortir. Fem l’estimació que pel recinte van circular unes 400 persones.

Imatge de complement Ampliar imatge
22/06/2015

 Completat en tres setmanes les places per la Lucia de Lammermoor.

Queden algunes places per anar a la "Madama Butterfly" (Sabadell, 22-IV-2016) i a la "Flauta màgica" (Liceu, 23-VII-2016)

Imatge de complement Ampliar imatge
24/05/2015

             Organitzarem des de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Girona (AAOG) tres anades a veure òpera en directe a teatres relativament propers. Hem previst les obres i dies en funció de l’atractiu de l’obra i de la presumible facilitat de dia més assequible (per dia de setmana i previsió de disponibilitat d’entrades). No tenim d’entrada la certesa de comptar amb suficents entrades però com que ens movem amb molta antelació i en un grup organitzat, esperem tenir èxit (veureu mésw avallles precaucions previstes ple cas de no obtenir prous entrades) Les obres seran:


- LICEU:
 Lucia de Lammermoor [la bogeria del belcanto]. Dia previst 11-XII-2015: divendres, a les 20h. i fora d'abonament). Durada de l’espectacle de 3 hores.

- SABADELL:  Madama Butterfly  [potser la més emotiva de la lírica]. Dia previst divendres 22-IV-2016). Ho solen fer a les 9 del vespres. Durada estimada 2h i 45’

- LICEU:  La flauta màgica [la més mágica de totres les òperes] (dia previst dissabte 23 de juliol-2016, a les 20 h). Durada de l’espectacle: 3 hores.

             Evuidentment, cap dels títols té cap desperdici i són tots del gran repertori i enorme popularitat.

122 Registres trobats.
<<<Pàgina  11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >>>