Saltar a continguts

ASSOCIACIÓ AMICS DE L'ÒPERA DE GIRONA

Navegació

Menú principal

Notícies

Cercador

Il·lustració de Julià Pascual Fortea, pel als Ampliar imatge
22/03/2015

             A finals de febrer es presentava la temporada 2015-16 del Liceu. Al web del Liceu hi trobareu detalls i les maneres d’aconseguir les entrades, actualment tot molt a l’abast. Aquí recollirem uns comentaris esquemàtic que pretenen servir de guia per animar-se a triar uns quants dels títols que s’anuncien i que resulten summament atractius.

Dama asseguda en un virginal Ampliar imatge
19/02/2015

 La dona, com en tantes altres manifestacions culturals, ha estat força marginada de la música. Això en dos sentits, primer per la manca de facilitats socials per a desenvolupar aquesta faceta i, segon, silenciant de la historiografia tradicional el paper de les dones que, malgrat tot, s’han implicat en la música.

Un detall del muntatge Ampliar imatge
07/02/2015

 Hem tingut ocasió d’assistir a una representació, amb un interessant muntatge, de l’òpera Elektra de Richard Strauss. L’oferta, en primera representació, s’oferia el 4 de febrer del 2015 a Berlin per la Deutsche Oper. Bona entrada i satisfacció per part del públic al final de la sessió.

Els intèrprets de l'espectacle Ampliar imatge
26/01/2015

 

             El divendres dia 23 de gener s’oferia al Teatre del Mercat Vell de Ripollet l’espectacle, promogut des dels Amics de l’Òpera de Girona, obtenint una càlida acollida. A la vetllada hi van assistir unes 300 persones.

Imatge del Liceu al·lusiva a les representacions Ampliar imatge
19/01/2015

          El diumenge 18 de gener del 2015 s’ha inaugurat el petit cicle de tres funcions d’un parell d’òperes de curta durada (cap arriba ben bé a la hora) i que mostren similituds evidents, encara que, també, personalitats contrastades. En els dos casos es tracta d'obres que ens diuen quelcom sobre el tema sempre, interessant, de les persones i les relacions humanes. Aquí es parla concretament de les relacions de parella i, molt en particular, de les dificultats de relació. En ambdós casos la protagonista és una dona que, per diversos motius, perd la seva parella. En els dos casos la comunicació s’ha d’acabar establint mitjançant aparells electrònics, donat que abans el diàleg havia fallat. Admetrem que les propostes ens piquen d’entrada la curiositat, i, que permeten parlar de centres d’interès humà.

 

Imatge de complement Ampliar imatge
13/01/2015

      La presidenta de l’Associació gironina Amics de l’Òpera, Maite Mer, participa el proper divendres, dia 16-I (a les 21 h.) en un acte social i cultural a RipolletL’associació d’espectadors del Teatre del Mercat Vell de la citada població cada trimestre invita al institució cultural del país a participar en una xerrada i col·loqui que acompanya la presentació formal de la seva programació musical per atot el trimestre. En aquest cas es presentarà la programació de gener a març amb una explicació de la creació de l'espectacle: d'ÒperA. Assajant Il Trovatore que els Amics de l'Òpera de Girona representaran el següent divendres, 23 de gener a l'Auditori de Ripollet.

122 Registres trobats.
<<<Pàgina  11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >>>