Saltar a continguts

ASSOCIACIÓ AMICS DE L'ÒPERA DE GIRONA

Navegació

Menú principal

Notícies

Cercador

Ampliar imatge
07/10/2015

          Presentem una conferència organitzada pels Amics de l’Òpera de Girona i amb el suport del Liceu de Barcelona i la Casa de Cultura de Girona, s’oferirà una xerrada que té la intenció d’ambientar i donar informació per a poder gaudir de l’òpera de Donizetti “Lucia di Lammermoor”.
    Serà:  dijous 3-XII-2015  /  a les 19,30 h.  /  a la Casa de la Cultura de Girona (en l’auditori Viader)  /  amb entrada gratuïta i oberta a tothom  / el conferenciant el Sr. Pol Avinyó

Imatge de complement Ampliar imatge
30/09/2015

     Els Amics de l'Òpera de Sabadell acaben de treure un fulletó en forma de quadríptic recordant la temporada que ens ofereixen aquest curs. Va perfecte que l’imprès sigui un "quadríptic" perquè són quatre les obres que ens ofereixen, la primera ja el proper octubre.

Imatge de complement Ampliar imatge
09/09/2015

                 És curiós que coneguem forces músics dels períodes barroc i clàssic d’Alemanya, Itàlia, França, ... i, en canvi, quasi cap nom de músics catalans coetanis. Encara menys de Girona. Resulta, però, que al voltant de la Catedral gironina hi havia institucions musicals que generaven i que han guardat un important patrimoni, molt concretament la Capella de música, organisme reglamentari en les seus catòliques d’ençà del Concili de Trento (acabat el 1563). La cosa està a l’abast però poca gent s’ha preocupat de donar-hi vida.

      El tema que tractem és notícia. Ja fa quinze anys que ha sorgit a les nostres contrades el grup Música Antiga de Girona. Ara que el col·lectiu porta ja una trajectòria ben meritòria i de continuïtat, bé val que des de l’Associació dels Amics de Girona hi dediquem uns comentaris. Pensem en aquesta entitat també perquè està a punt d’oferir un important concert amb un Rèquiem català de l’últim terç del segle XVIII, composat per Francesc Juncà (Auditori de Girona, 10-X-2015 –teniu un enllaç a l’espectacle al final de l’article-).

Imatge de complement Ampliar imatge
04/09/2015

      El divendres 4 de setembre del 2015 el programa Notes de Clàssica ha invitat a Maite Mer, la presidenta dels Associació d’Amics de l’Òpera de Girona dins de la secció principal del dia. El citat programa correpon a l’emi8ssora Catalunya Música, l’emissora especialitzada en continguts de clàssica dins del grup de Catalunya Ràdio.

El programa operístic d'Ocine a Girona, 2015-16 Ampliar imatge
01/09/2015

      Com ja fa uns 5 anys, ara no estem segurs de la data d’inici, l’empresa  aposta a Girona per programar funcions d’òpera i ballet, funcions que són projectades en gran pantalla. Hi ha a qui li sembla millor o pitjor aquest sistema. Evidentment, mai la projecció comporta la proximitat del directe, tampoc té la interacció públic-artistes, tant important en el camp operístic. Però, evidentment, hi ha avantatges: veure una quantitat d’obres a les  que difícilment podries accedir, a més veure-les amb un detall que la proximitat que la càmera permet, per sobre de la sessió presencial. En definitiva, per qui vulgui fer la seva comprovació o per a qui tingui interès per alguna de les obres, us adjuntem el programa, de manera gràfica i afegim petits comentaris [per veur el programa, cliqueu la imatge].

Imatge de complement Ampliar imatge
10/08/2015

 El proper 24 de setembre, a Teatre Principal de Barcelona, s’estrenarà una òpera en català. Els autors són Ramom Ribé pel que fa a la música i Jordi Voltas qui signa el llibret. Els protagonistes seran Laura Vila (mezzo) i Joan Garcia Gomà. La producció va a càrrec de Teatre Líric Català.

144 Registres trobats.
<<<Pàgina  11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >>>