Saltar a continguts

ASSOCIACIÓ AMICS DE L'ÒPERA DE GIRONA

Navegació

Menú principal

Notícies

Cercador

Imatge de complement Ampliar imatge
27/11/2016

             Enguany el T. Municipal gironí augmentarà l’oferta d’espectacles operístics. La noticia és de celebrar. És important, però, que hi hagi una bona acollida de públic per a facilitar que l’òpera es segueixi programant en següents edicions.

Un detall de Les Noces en al funció que vam veure. Foto de la Pilar Font Veure galeria Ampliar imatge
22/11/2016

             El diumenge 20 de novembre s’han iniciat les anades d’òpera de la temporada. En el bus, que va sortir de l’habitual zona de darrere el parc central, érem 42 afeccionats, de pet cap a la capital a veure l’espectacle. Ja en el viatge va començar el “calentament”: aprofitant el micro del bus es van fer diversos comentaris tant organitzatius com de contingut. L’obra no tenia desperdici, doncs anàvem a veure Les Noces de Figaro del Mozart. Poca broma.

Imatge de complement Veure galeria Ampliar imatge
11/11/2016

 Segona sessió del cicle de xerrades d’apropament a l’òpera que posteriorment es van a veure en colla amb els busos operístics. El divulgador musical i historiador Pol Avinyó va intervenir el dijous dia 10 de novembre a l’auditori Viader de la Casa de la Cultura de Girona. L’obra era Le nozze di Figaro, un dels grans èxits de Mozart en vida. L'obra serà contemplada al Liceu el dia 20-XI pels expedicionaris que s'hi han apuntat, una mica més de quarant apersones.

Un moment de la xerrada del dia 10-X-2016 Ampliar imatge
12/10/2016

         El passat dilluns, 10 d’octubre del 2016, s’ha celebrat la primera de les conferències de la temporada que organitzen els Amics de Girona. La idea és d’anar comentant les obres que des de l’Associació s’organitzen, a manera de bus col·lectiu, per facilitar la seva audició presencial en diversos indrets de Catalunya.

Xerrada dels Amics de l'Òpera de Girona Ampliar imatge
20/09/2016

     Per tal de contribuir a la preparació d’òperes que s’interpretaran en les nostres contrades de manera imminent, els Amics de l’Òpera de Girona organitzen, com en el curs anterior, un cicle de xerrades sota el títol genèric “Apropament a …”, referit a obres concretes.

   Són xerrades que s’ofereixen de manera oberta i gratuïta, a la Casa de la Cultura de Girona, a les 19,30. Seran:

 

- 10-X.-  Don Giovanni  de Mozart, per Joan Manel Barceló

- 10-XI.-  Le Nozze di Figaro de Mozart, per  Pol Avinyó

- 26-I.-    Werther  de Massenet , per Pol Avinyó

- 16-III    Rigoletto de Verdi, per Pol Avinyó

- 27-IV    Carmen  de Bizet,   per Joan Manel Barceló

 

         Els títols coincideixen amb les obres triades per anar-les a veure des de Girona amb un bus col·lectiu que també organitza l’Associació d’Amics de l’Òpera de Girona, desplaçant-se a teatres del nostre entorn, especialment al Liceu de Barcelona i en alguna ocasió al Teatre de La Faràndula de Sabadell.

 

         Complementàriament amb l’esmentat cicle, també anunciem la presentació, en aquest cas una horeta abans de la funció, de l’òpera que s’interpretarà enguany al Teatre Municipal de Girona:

 

- 5-III     Manon Lescaut  de Puccini,   per Joan Manel Barceló. Serà a les 17h al saló de descans del Teatre Municipal de Girona.

Wagner. caricatura de Julià Pascual, 2013 Ampliar imatge
15/08/2016

 És costum del Museu d’Art de Girona (Md’A) de treure del fons de reserva (els dipòsits del meseu on hi ha les obres no exposades) i exposar mensualment una obra que es mostra en la sala del museu que més se li escau. Es tracta de La peça del mes.

      El proper setembre serà exposada una obra de la que no es sap ben res. En l’actual catàleg consta amb el nom de Personatges medievals, però és provable que es tracta d’un títol genèric a falta de saber-ne l’original. Tampoc es coneix l’autor ni la datació. La principal pista sobre què tracta i sota quines influències artístiques podem entendre el quadre  el dóna la música. Veureu l'obra a la sala 17.

144 Registres trobats.
<<<Pàgina  11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >>>