Guardat en l'Arxiu Històric de Girona i formant part dels documents del Fons Rosés, hi ha una partitura que conté uns rigodons amb el nom genèric de "El Fanfarrón" Aquí en recollim una reconstrucció de la primera de les cinc peces en versió de Sebastià Gironès
Enguany s’ha iniciat una modalitat de sopars temàtics. Es diuen sopar operístic en el sentit que s’inspiren en l’òpera que s’està treballant. El sopar es realitza immediatament després de la conferència d’apropament que es pronuncia a la casa de Cultura i prèviament al desplaçament en bus per a veure-la en el Liceu. En una curta passejada els aficionats que s’hi ha inscrit prèviament es desplacen fins al Casino de Girona, al carrer Albareda.
Com ja és habitual i per tercer any consecutiu, el dijous 18 de setembre es va realitzar a la Casa de Cultura de Girona una conferència per a preparar-nos a l’escolta de l’òpera de Bellini “I Puritani”. Aquesta darrera òpera del compositor sicilià és mítica per la seva dificultat per als solistes així com per la bellesa melòdica, que no decau en tota l’obra.
Aquest dia 13 de setembre, a la Biblioteca Carles Rahola de Girona, es va oferir una conferència que era, a la vegada, la presentació de la temporada operística d’OperaGiroBus. És a dir, la temporada d’òperes que s’aniran a veure al Liceu, organitzant un bus obert a aquelles persones que hi estiguin interessades. Enguany sumem esforços i la cosa s’organitza conjuntament ENTRE la secció de la biblioteca Rahola de LiceuBib i els Amics. Prèviament a la conferència van intervenir Maria Àngels Prat, de la biblioteca C. Rahola i Maite Mer, presidenta dels Amics de l’Òpera de Girona.
Amb la programació conjunta de la temporada.
Els tres local de cinema d'Ocine de les nostres comarques ofereixen, conjuntament, un programa d'òperes i ballets transmesos, en directe o enregistrats, realitzats en teatres operístics de diversos indrets d'Europa.