Saltar a continguts

ASSOCIACIÓ AMICS DE L'ÒPERA DE GIRONA

Navegació

Menú principal

Fotogaleries

Cercador

Foto de la Galeria

El dimarts 12 de gener, juntament amb un any que estava començant, s'iniciava el primer cicle de conferència organitzat plenament pels Amics de l'Òpera de Girona. Va presentar la sessió l'organitzadora del cicle, Montserrat Geronès.
Per a tal ocasió s'invità al garrotxí Joan Bricall que presentà una de les'òperes més prestigioses de Rossini, "Semiramide". Bricall va començar situant l'obra i després en desenvolupà el contingut estructurant-lo al voltant de set principals escenes de l'òpera: quatre quartets i tres àries.
A l'acte hi assistiren una trentena de persones, tot seguint les precaucions sanitàries establertes. Va ser a la Casa de Cultura de Girona

Foto de la Galeria

El dijous 8 d'octubre a les 19,30 hores el Pol Avinyó realitzava una conferència introductòria a l'òpera de Mozart "Don Giovanni". la idea era de preparar la sortida en bus al Liceu per anar a veure l'obra uns dies després. malauradament, la restricció de places al Liceu per motius sanitaris no ho permetran.
Però l'apropament a la gran obra del genial compositor va ser vàlida en sí mateixa. A l'acte, realitzat a l'Auditori Viader de la casa de Cultura gironina hi van asssitir 45 persones.

Foto de la Galeria

El dia 8 d'octubre, a la Biblioteca Pública Carles Rahola, va començar la primera de les cinc sessions dedicades a relacionar l'opera amb les seves fonts literàries. La iniciativa està inserida en el programa LiceuBib i té programades cinc diades.
La primera jornada va partir de l'obra teatral "Don Joan", de Molière. Es van establir paral·lelismes amb l'òpera de Mozart "Don Giovanni", el llibretista del qual, da Ponte, va partir, entre d'altres de la petjada del dramaturg francès.
Al seminari hi participen una desena de persones. Fa d'animador del treball en Joan Manel Barceló, dels Amics de l'Òpera de Girona. Coordina la Maria Àngels Prat.

Foto de la Galeria

El dia 22 de setembre, a la Biblioteca Pública d'Anglès Joaquim Bauxell es va realitzar una conferència sobre les òperes que e spodran veure al Liceu en la present temporada. I concretament sobre les set òpers i un ballet als que ens acostarà l' OperaGiroBus
La xerrada va ser pronunciada per Joan Manel Barceló , dels Amics de l'Òpera.

Foto de la Galeria

A la Fontana d'Or de Girona Marcel Gorgori ofereix un cicle de quatre conferències referides a cantants operístics del moment. Com a reconeixement a la seva trajectòria s'ha començat per Montserrat Caballé.
L'activitat està promoguda per CaixaForum i ha tingut una molt bona inscripció. A més, donada la situació de limitació de l'aforament al 50%, les entrades de les primeres sessions es van esgotar molt ràpidament. El programa planteja:
21-IX.- Montserrat Caballé
28-IX.- Roberto Alagna i Angela Gheorghiu
5-X.- Diana Damrau i Natalie Dessay
19-X.- Bryn Terfel

Foto de la Galeria

El dijous 17 de setembre 2020 a la Casa de Cultura de Girona es va celebrar un acte de presentació de les òperes que seran incloses en els "busos operístics" que tradicionalment organitzen els Amics de l'Òpera de Girona per gaudir de les òperes del Liceu.
Al principi i al final de la xerrada es van comentar les especials circumstàncies i dificultat que poden afectar la temporada 2020/2021. També les previsions sanitàries i organitzatives que s'estan considerant.

Foto de la Galeria

A un dels més emblemàtics edificis de L'Escala, L'Alfolí de la sal, es va fruir d'un recital d'òpera d'alta intensitat. Va ser el 28 d'agost.
Per raons sanitàrias l'aforament es va limitar a una cinquantena d'assitents, quedant sense poder accedir molta gent que hi va demanar amb posterioritat. es van seguir les normes de seguretat reglamentades per als espectacles culturals.
El programa va incloure Häendel, Vivaldi, Bach, Mozart, Debussy, Bizet, Saint-Saëns i Massenet.

Foto de la Galeria

S'ha celebrat al centre cultural de La Mercè de Girona. ha estat un curs de 20 hores centrar en Verdi: el personatge i algunes d eles seves obres més significatives.
Hi ha hagut una inscripció que ha superat la vintena d'assistents. Els Amics de l'Òpera de Girona han col·laborat facilitant alguns aspectes organitzatius. En contrapartida, s'ha aplicat un descompte als socis de l'Associació.
Aquesta és la segona edició consecutiva que es realitza el curs a la ciutat, amb vocació de donar-hi continuïtat.

Foto de la Galeria

Amb el mar de Calella de Palafrugell de fons, la soprano Laura Coll va oferir un recital líric. El contingut predominant fou l'òpera, de diverses èpoques i estils. També una mica de sarsuela i alguna peça catalana. L'acompanyà el sòlid pianista Alessio Coppola.
la quarantena d'assitents van compartir, a part cel concert, un sopar al restaurant Sant Roc.
En recollim alguns moments

Foto de la Galeria

fa poc que es va fer la presentació oficial d ela temporada 2020/21 del Liceu. En sistema interactiu, accedint de de l'ordinador amb una clau. Aquesta clau va ser donada deu dies abans per correu als socis i col·laboradors dels Amics de Girona i que vam publicar en el butlletí de juliol.
El divulgador Pol Avinyó feia de guia i les explicacions les donava el director artístic del liceu, en Víctor García de Gomar. Al final es van formular preguntes i comentaris per part de la gent que havia vist el programa

Foto de la Galeria

El 5 de març d'aquest inquietant 2020 es va celebrar l'habitual conferència dedicada a l'òpera que haviem d'anar a veure, al cap d'unes setmanes, al Liceu, el "Lohengrin" de Wagner.
A la sala de l'auditori viader de la casa de la Cultura hi havia molt "bona entrada", sobrepassant la vuitantena d'assistents. En Pol Avinyó va comentar els trets i atractius d el'obra i els aspectes d ela producció que la Katharina Wagner (besnéta del compositor) havia d'estrenar precisament a Barcelona al cap de pocs dies.
En acabar la xerrada els inscrits van celebrar un sopar inspirat en l'obra. En aquest cas un menú sota el títol "Ambient d'Anvers" perquè és en aquesta ciutat flamenca és on es situa l'acció de
Lohengrin

Foto de la Galeria

Ha estat a la Biblioteca Pública Carles Rahola, el divendres 14 de febrer 2020, organitzada pels Amics de l'Òpera de Girona

Portada

Amb imatges de la conferència "El dimoni a l'Òpera", per Joan Manel Barceló Sitjes, al centre Cívic de sant Narcís, el 24-I-2020.
Es celebrava la reedificació del Pont del Dimoni. En acabat es va realitzar una cercavila fins a l'esmentat pont, amb els geganters de Santa Eugènia de Ter. Hem d'agrair a aquesta entitat i al fotògraf Joel Medir i Hereu la gentilesa de cedir-nos un recull de les seves fotos.

Foto de la Galeria

El diumenge 19 de gener es va fer la cinquena sortida de la temporada a Barcelona en Bus (la quarta al Liceu). En aquesta ocasió ens traslladàvem 95 persones, en dos busos.
L'alicient d'entrada, i ben important, eren els decorats, amb telons a l'antiga, de Josep Mestres cabanes: fantàstics. També vam tenir bons cantants, els del primer repartiment: Angela Meade, Clémentine Margaine i Yonghoon Lee, en els principals papers.
Van agrada molt els ballets i el muntatge i conjunt, en general.
Aquí queda un petit testimoni gràfic de la sortida

Foto de la Galeria

Va ser el dilluns 13 de gener amb assitència d'unes 25 persones. Aquí podem veure fotos del nou despatx i de la trobada de celebració

Foto de la Galeria

Abans d'anar a veure l'òpera de Verdi al Liceu en bus el proper dia 19 de gener, s'han realitzat un parell dactivitats de preparació i ambientació.
En primer lloc es va gaudir d'una conferència d' "Apropament a Aida", pronunciada per Pol Avinyó. A l'Auditori Viader de la Casa de Cultura. Amb la presència d'un centenar de persones.
Posteriorment es va fer un sopar ambientat o relacionat amb el tema. En aquesta ocasió no es va poder disposar del local habitual i es va anar al restaurant Saratoga de Girona. Una vintena d'aficionats

Foto de la Galeria

En la trobada anual tradicional entre els Amics d el'Òpera es va realitzar, a l'Hotel Carlemany el dia 17 de desembre. Primer es va fer l'assemblea i tot seguit un concert líric que va precedir i tancar els sopar de convivència entre socis/es i gent propera, amant de l'òpera i de l'art de la veu.
Oferim en aquesta secció un petit reportatge gràfic de la diada. Pel que fa a aspectes de contingut de les activitats ja se'n parla en la secció de notícies d'aquest web.

Foto de la Galeria

El divendres 13 de desembre cinquanta gironins anavem amb el Amics a veure la parella d'òperes curtes emblemàtiques del Verisme, "Cavalleria Rusticana", de Mascagni i "Pagkiacci" de Leoncavallo. En mostrem algunes instantànies

Foto de la Galeria

Com que anem al Liceu a veure els dues òperes curtes que van fer néixer el verisme operístic, com és habitual els Amics de l'Òpera de Girona vam organitzar algunes activitats d'apropament. Va ser el 21-XII-2019. Es tracta de "Cavalleria rusticana" (Mascagni) i "I Pagliacci" (Leoncavallo). I, concretament,
UNA CONFERÈNCIA.- pronunciada per Pol Avinyó a la sala A de la Casa de Cultura gironina. Va presentar l'acte, al que assistiren una cinquantena de persones, Toni Quintana, d ela Junta dels Amics de l'Òpera de Girona.
UN SOPAR VERISTA.- Cuinat pels aficionats a l'òpera i a la bona taula, en Joan escuder i l'Alfons Bonet. Els plats s'inspiraven en les òperes que s'analitzaven

Foto de la Galeria

El dilluns 4 de novembre anarem al Liceu un grup de 20 expedicionaris a veure el concert de la soprano russa Anna Netrebko oferia. Vam ser vint perquè, donat que es tractava d'una única funció i amb molta espectativa, només vam poder aconseguir aquest nombre d'entrades.
Les valoracions finals van ser de força satisfacció. L¡Anna és, efectivament una gran cantant. Però haguéssim preferit més participació i implicació de la diva. El seu marit, l'Eyvanov, no va acabar de convèncer. En canvi el baríton Maltman va agradar i fou significativament aplaudit. L'orquestra del Liceu vs anar de menys a més

Foto de la Galeria

El passat diumenge 10 de novembre hi va haver la segona anada en bus al Liceu. Era la primera vegada que s'anava a veure una sarsuela. Val escollir uan de les de més prestigi, del gènere "gran", Un homenatge d'un català, L'Amadeu Vives, a la ciutat i als habitants de Madrid.
Al final vam ser 47 expedicionaris els que des de Girona vam anar a veure la funció. Això ens va permetre prendre opinió directa d'una direcció escènica que, feia poc, en l'estrena d ela mateixa a Madrid, va portar força polèmica. L'enrenou venia de la supressió dels diàlegs parlats originals (recordem que el fet específic de la sarsuela en relació a l'òpera en llengua peninsular consisteix en la incorporació de parts parlades). Val a dir que a Barcelona no hai ha hagut la indignació que es donà a Madrid, sobretot perquè els diàlegs suprimits descriuen costums i prototipus "castissos" madrilenys.
Les valoracions que van semblar majoritàries al final de l'espectacle van ser que l'obra era ben agradabled emúsica. Els solistes molt bons. El cos de ball de qualitat i potenciant molt l'espectacle. També va sorprendre gratament la capacitat que manté amb les castanyoles la degana de l'instrument, la Sra. Luceno Tena.
Pel que fa a la direcció escènica de Lluís Pascual, a molts no ens va escandalitzar però tampoc vam trobar que aportés gaire. Va treure diàlegs parlats però en va posar d'altres. Uns diàlegs que no aportaven massa res a l'argument. El més criticat va ser la immobilitat del primer acte però, el lluïment dels altres dos potser va correspondre a les intervencions del cos de ball, més que altra cosa. En fi, tot siguin opinions.
acabarem dient que per al grup de gironins expedicionaris un moment de relax va ser el petit aperitiu compartit, en un espai reservat al fons del foyer del Liceu, que va permetre fer-la petar una mica. Perquè el bus de tornada, a part que es seients aïllen, es va aprofitar en part per iniciar algun son quan ja feia estona que havia fosquejat.

Foto de la Galeria

El dijous 24 d'octubre del 2019 es van realitzar dues activitats de preparació i ambientació de la sortida que es farà per anar a veure, al Liceu, Doña Francisquita
En primer lloc, a la Casa de Cultura de Girona, es celebrà una conferència, amb el divulgador musical Pol Avinyó, amb assitència d'una trentena de persones.
Posteriorment es va compartir un sopar amb una quinzena de comensals inspirat en la sarsuela madrilenya d'Amadeu Vives. El Cocido madrileño, el Besugo, les castanyes i xocolata amb xurros en van ser els plats alusius. Els cuiners l'Alfons Bonet i en Joa Escuder, com ja és costum.

La sortida Turandot

El diumenge 67 gironins anavem a veure "Turandot" al Liceu. Va caldre utilitzar dos busos. Durant el viatge, tal com és habitual, es va fer comentari de l'obra que veuríem i dels aspectes organitzatius.
La cosa va anar molt puntual tant a l'anada com a la tornada. Pel que fa a la funció, una projecció prèvia ens va recordar que feia 20 anys de l'incendi i recuperació del teatre.Tal com han comentat els mitjans de comunicació l'expectació estava centrada en la producció escènica signada per furero Francesc Aleu.
Entre els participants hi va haver, en general, satisfacció pels intèrprets. Pel que fa a la producció la majoria la va veure bé i interessant pels aspectes visuals i d'innovació, però, no tothom ni en tot es va coincidir. La queixa més important va estar amb l'excés d'elements lumínics sobre l'escenari. També diversos participants van comentar que no els havia plagut la ubicació dels seients de què van disposar..

Foto de la Galeria

Seguint el costum, els Amics de l'Òpera de Girona han fet els deures, preparant-se per anar a veure en condicions l'òpera "Turandot" al Liceu (desplaçament previst per al 13 d'octubre). Fou el 3-X-2019 i es van efectuar dues activitats consecutives. Les documentem
Una conferència per Pol Avinyó. A les 19,30 a la Casa de Cultura de Girona. Es parlà del compositor, de la gestació llarga de l'òpera, dels misteris associats a la no conclusió per Puccini, de la producció que es prepara al Liceu. I, molt especialment, de les excel·lències de Caballé: gran Liu i gran Turandot en diversos moments.
Posteriorment es va celebrar un sopar inspirat en Turandot. Va ser al Casino de Girona. Els cuiners l'Alfons Bonet i en Joan Escuder. Els plats, lògicament orientals, acabats amb un suculent "Pastís Turandot".
Per preparar-se que no quedi.

Foto de la Galeria

Aquest mes de juliol l'Anna Netrebko interpretava la Leonora, d'"Il Trobatore" en una versió a l'Arena de Verona. Un petit grup de deu aficionats, organitzat pels Amics d el'Òpera de Girona, hi van ser presents durant una breu sortida.
La iniciativa havia sorgit entre els assistents a un "sopar operístic" d ela temporada. El viatge podia servir també per a fer una provatura de carres a organitzar en un futur, si s'escau, viatges operístics més amplis.

Foto de la Galeria

Va ser el dissabte 15 d ejuny del 2019 acompanyada del pianista Pau Zabala. Va combinar àries operístiques, Chanson i repertori català

Foto de la Galeria

Entre els dies 10 a 14 de juny del 2019 s'ha realitzat al Centre de La Mercè de Girona un primer curs que el periodista divulgador operístic Marcel Gorgori ha impartit intensivament durant una setmana, de tardes. Els Amics de l'Òpera de Girona hi hem col·laborat.
El curs ha estat monogràficament dedicat a Puccini i en cada sessió s'ha pogut aprofundir en una òpera més en particular.

Foto de la Galeria

Com a última sortida d ela temporada de l'ÒperaGiroBus vam anar al Liceu a veure "Tosca". En reportatge fotogràfic precedent ja havíem mostrat imatges de la preparació de la sortida. Aquí recollim algunes imatges de la consumació

Foto de la Galeria

Amb dues conferències: a la Biblioteca Carles Rahola i a la Casa de Cultura i un sopar operístic, amb la presència aquest de la mezzo Gema Coma-Alabert i el director d'orquestra Arthur Post

Foto de la Galeria

Ben adient per a les dates que s'acosten, ha estat presentada la passió de Joan, interpretada per l'Oxford Consort of Voices
La funció ha estat de gran nivell, amb instruments antics. Les dues úniques petites objeccions que s’hi poden fer constar és alguna entrada fora de temps en algun recitatiu i la dificultat de mantenir l’afinació en algun dels instruments de corda.


Foto de la Galeria

Cuinat pels amics operistes Joan Escuder i Alfons Bonet, s'aplegarem una catorzena d'aficionats a compartir taula en un "sopar operístic" dels que promouen els Amics de l'Òpera de Girona després de les conferències de preparació de les òperes que es van a veure. Aquest anava dedicat a "La Gioconda", de Ponchielli.

Foto de la Galeria

Conferència de preparació de la sortida en bus al Liceu, oferta per Pol Avinyó, i organitzada pels Amics de l'Òpera de Girona, a l'auditori Viader d ela Casa de Cultura gironina. Amb presència d'un públic que sobrepassava la seixantena d'assitents.

Foto de la Galeria

Amb imatges de la representació per la companyia dels Amics de Sabadell i la presentació prèvia oferta pels Amics de Girona

Foto de la Galeria

Síntesi visual de la sessió dedicada a l'òpera "Turandot" al teatre del Centre cívic de sant Narcís de Girona, organitzat pel laboratori de Cultura. Xerrada a c+arrec de Joan Manel Barceló Sitjes (dels Amics)

Foto de la Galeria

El dissabte 19 de gener del 2019 des de Girona partien dos autobusos amb aficionats de Girona i rodalises per tal de veure l'obra de la noia-papallona de Puccini.
Ha estat l'ocasió amb més participació: la primera vegada que ha calgut fletar dos busoso i amb un nombre de 89 entrades adquirides des d' OperaGiroBus

Foto de la Galeria

Per tal de preparar una òpera que properament s'anirà a veure al Liceu, aprofitant l'OperaGiroBus, la Butterfly de Puccini, els Amics d el'òpera han organitzat dues activitats:
A) Una conferència a la casa de la Cultura, amb la intervenció de Pol Avinyó
B) Una exposició de llibrets i fulletons de la referida òpera, procedents de la col·lecció de Joan Manel Barceló. La mostra s'exposà a davant de l'Auditori Viader una hora abans de la conferència.
C) Un sopar, inspirat en l'òpera referida, cuinat pels aficionats a la líric ai a cuinar per a les amistats, l'Alfons Bonet i en Joan Escuder. es va celebrar al Casino de Girona el mateix 20 de desembre.

L'Italiana en bus

La segona sortida amb el OperaGiroBus ha estat per anar a veure'n una de Rossini: "L'italiana in Algeri". L'expedició va portar a 57 gironins al Liceu. L'òpera és ben divertida i de música vigoritzant. El muntatge escenogràfic va ser colorista en una línia clàssica, amb veus correctes i alguns bons intèrprets: les crítiques han concidit a destacar els baixos que han assumit el paper de Mustafà (Luca Pisaroni -que és el que vam veure- i a Simón Orfila -de l'altre repartiment-), a la soprano Sara Blanch i al director d'orquestra Riccardo Frizza.

Iniciant el recital líric

Aquí apareix un reportatge visual de la trobada anual dels Amics d el'Òpera de Girona. Com és habitual es va acabar amb un sopar i un petit recital líric. Va cantar la soprano Maite Mer acompanyada pel pianista Pau Zabala.

Foto de la Galeria

El vespre del dia 22 de novembre del 2018, després de la conferència realitzada a la Casa de Cultura de Girona, ens en varem anar a fer el segon Sopar Operístic. Aquest anava dedicat justament a "La Italiana in Algeri", a Rossini i al Nord d'Àfrica.

L'àpat va ser cuinat pels aficionats operístics Alfons Bonet i Joan Escuder, amb un menú adaptat a l'òpera que s'estava preparant:

⏺ Aperitius Haly
⏺ 1º plat Harira algeriana Mustafà
⏺ 2º plat Caneloni Isabella (Rossini)
⏺ Postres Pappataci: Fruites exòtiques Elvira
Dolços Zulma
⏺ Café de mitxó Tadei

Sortida a I Puritani (19-X-2018)

El 19 d'octubre s'ha fet la primera anada en bus al Liceu. Enguany amb la col·laboració amb la Biblioteca Carles Rahola de Girona.
Mostrem aquí un recull d'imatges captades pels expedicionaris de l'OperaGiroBus.

Prèviament a la sortida es va realitzar una conferència a la casa de Cultura (8-I-2018), amb exposició de llibrets d el'òpera incòs.
El dia 12 de gener del 2018 ens hem desplaçat 72 persones en un enorme bus i altres 4 pels seus mitjans-
VEIEU IMATGES DE L'EXPERIÈNCIA organitzada pels Amics de l'Òpera de Girona

Foto de la Galeria

Amb fotos de dues diades:
19-X-2017 amb la conferència preèvia del Pol Avinyó a la casa de Cultura de Girona
21-X-2017 referent a l'anada al Liceu

Il Viaggio a Reims

Recull fotogràfic de l'escapada, del 15-IX-2017, a Barcelona per a veure al Liceu "Il Viaggio a Reims" de Rossini.
Prèviament es poden veure fotos de la sessió pre`via, del dia 7-IX, a la Casa de Cultura de Girona, corresponents a la conferència sobre l'obra que va donar Pol Avinyó

Foto de la Galeria

Alguns aspectes de l'expedició per veure el Don Giovanni el dia 30 de juny del 2017

Foto de la Galeria

Pronunciada el dilluns 26 de juny del 2017 a l'Auditori Viader de la casa de Cultura de Girona

Foto de la Galeria

Interpretat pels Amics de l'Òpera de Sabadell, s'ha ofert la "Carmen" de Bizet. Els Amics d el'Òpera de Girona hem fet el comentari previs, incloent una exposició d'impresos referit a l'òpera del dia.

Foto de la Galeria

Recull que acompanya l'article de comentari que apareix en el noticiari.

Foto de la Galeria

Agraïm a la Sra. Ángela Mas Casas, membre dels Amics de l’Òpera de Girona, l’amabilitat que ha tingut accedint a facilitar-nos algunes de les fotos que va recopilar sobre el terreny en assistir a la important vetllada operística dels 50 anys del nou Metropolitan Opera de Nova York (Met). També, facilitant els programes repartits durant l’efemèrides que ens ha permés oferir el present document gràfic.

Foto de la Galeria

El diumenge 26 de març del 2017 una colla de 53 gironins anem a veure un dels grans títols de Verdi

Foto de la Galeria

El 16-III-2017 (a les 19,30) per Pol Avinyó a l'Auditori Viader de la Casa de Cultura. Exposició prèvia de llibrets i impresos sobre Rigoletto

Foto de la Galeria

Recull d'algune simatges relacionades amb la funció de Puccini feta al teatre Muncipal de Girona el 5-III-2017

Foto de la Galeria

On es recullen moments de l'expedició promoguda amb el bus operístic dels Amics de l'Òpera de Girona

Foto de la Galeria

Xerrada pronunciada per Pol Avinyó a la Casa de Cultura de Girona el dijous 26 de gener del 2017

Foto de la Galeria

Assemblea, sopa ri recital celebrats a Girona pels Amics de l'Òpera el dia 21-XII-2016

Foto de la Galeria

Reportatge gràfic de l'exitosa producció que el Liceu ha ofert el desembre del 2016. Les imatges són majoritàriament del dia 11 de desembre

Foto de la Galeria

Petit reportatge amb fotos aportades per participants als desplaçament

Foto de la Galeria

Les imatges són complement de la ressenya publicada al noticiari d'aquest web.

El festival de Peralada ha ofert en dues sessions sengles representacions de "Turandot" de Puccini.El 6 i el 8 d'agost de 2016.
Alguns afeccionats de Girona hi han assistit. Això ens permet recollir aquí, de primera mà, algunes imatges fetes per gent de les nostres contrades.
Aportem imatges en particular del Xavier Muñoz, que comenta: "al meu entendre ha estat magnífica".
No content només amb l'òpera, els mateixos assistents que ens han fet el fotoreportatge de Peralada han anat tot seguint a Pequin, al Palau Imperial, on se suposa que es desenvolupa el drama de la darrera i pòstuma obra de Puccini.
Els donem les gràcies per compartir l'experiència i per donar-nos bones idees a emular.

Foto de la Galeria

El 3 d'¡agost i en el Marc del Festival de Torroella de Montgrí

Foto de la Galeria

Tancant les expedicions a la recerca d'òperes pe país, el diumenge 24 de luliol hem anat a veure La Faluta Màgica de Mozart.

El dia 14 de juliol del 2016 s’ha realitzat, organitzada pels Amics, a La Casa de la Cultura de Girona la xerrada “Apropament a la Flauta Màgica de Mozart”, conferència pronunciada per Pol Avinyó, amb assistència d’unes cinquanta persones.

Foto de la Galeria

A la Plaça dels jurats de Girona s'ha fet la projecció de "Liceu a la fresca", retransmés en diferit per TV3.

Foto de la Galeria

El dia europeu de l'òpera coincideix amb força aproximació amb Temps de Flors- A la plaça del Vi s'ha ofert un espectacle operístic amb la participació d'Amics de l'Òpera de Girona.

Foto de la Galeria

Amb algunes imatges de la segona sortida col·lectiva amb bus per anar a veure òperes des de Girona i a diversos teatres del país.

Foto de la Galeria

Amb aspectes de la conferència oferta pels Amics de l'Òpera de Girona a la Casa de la Cultura, el 11-IV-2016

La funció de l'any que es fa a Girona, promoguda pels Amics de l'Òpera de Sabadell, en el marc d'Òpera Catalunya.

Com és habitual, Els Amics de l'Òpera de Girona hem intervingut en una xerrada de presentació, al costat del Saló de descans, amb els comentaris de Joan Manel Barceló

Foto de la Galeria

El Miquel Ricart Palau, afeccionat i membre dels Amics de l'Òpera de Girona ha obert el foc pel que fa a les "Tertúlies", centrant-se en els moments de gestació de l'òpera. Oferim aquí un recull de fotos de la vetllada.

L'artista gironí, Julià Pascual, ha realitzat diverses creacions gràfiques amb motiu de col?laborar amb els Amics de l'Òpera de Girona. Sempre de temàtica operística o musical, en reunim aquí una mostra.

Foto de la Galeria
Foto de la Galeria

Recull de fotos de la tradicional trobada de l'Associació dels Amics de l'Òpera de Girona quan s'acosten les dates nadalenques.

Foto de la Galeria

Finalment hem optat d'organitzar anades col·lectives en bus a veure òpera per diferents indrets del país. La primera ha estat per a veure un Donizetti. Aquí recollim fotografies que hem demanat a diversos dels assistents i que ens han cedit amablement.
Són fotos espontànies fetes amb condicions de llum i de mobilitat molt limitades. Encara, doncs, tenen més mèrit

Foto de la Galeria

Podeu veure diverses instantànies de l'actuació d'un petit contingent de músics en un espectacle operístic promogut des de l'Associació dels Amics de l'Òpera de Girona (AAOG). Jordi Mas (tenor), Maite Mer (Soprano), i Santi Escura (piano).

Foto de la Galeria